(©FK Velež)
(©FK Velež)

Široki ganja vrh tabele protiv Veleža, okršaj novajlija na neutralnom terenu

Vreme čitanja: 5min | sub. 27.08.22. | 14:08

Preostali mečevi 7. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na programu su ove subote

Premijer liga Bosne i Hercegovine se igra ubrzanim ritmom, pa će posle sinoćnja dva susreta, ove subote biti nastavljeno 7.kolo. Na rasporedu su tri utakmice.

19.00: (2,35) Široki Brijeg (2,90) Velež (3,25)

Izabrane vesti

Pošto je prošla sezona bila poprilično neuspešna, u Širokom brijegu sigurno nisu mogli očekivati preterano bolje rezultate. Međutim, kako sada stvari stoje, tim sa Pecare mogao bi biti jedan od kandidata za šampionsku titulu. Odigrali su pet utakmica i osvojili 11 bodova, te se nalaze na vrhu tabele i to sa utakmicom manje. Do sada su bez poraza, upisavši tri pobede protiv Igmana, Slobode i Leotara, dok su remizirali sa Željezničarom i dobojskom Slogom. Ono što karakteriše ovu ekipu jeste činjenica da igraju na veoma mali broj golova, o čemu najbolje govori i gol razlika. Postigli su šest, a primili svega dva pogotka. Dakle, tim sa Pecare igra jako tvrdo, odgovorno, disciplinovano ali i koristi svaku priliku da ugrozi protivnički gol. Isto se očekuje i danas, jer je u opticaju očuvanje prvog mesta na tabeli, pa bi sa eventualna tri boda, Široki brijeg dodatno unio optimizam u svoje redove.

Velež je novu sezonu otvorio jako loše. Sve je krenulo od šokantnog ispadanja iz Evrope od malteškog Hamruna. Iako se mislilo da će nakon toga stvari krenuti uzlaznom putanjom, šef stručnog štaba Amar Osim nikako da nađe pravu formulu za to. Upisali su samo jedan trijumf i to protiv Željezničara, dok su remizirali sa Posušjem i Igmanom, te izgubili od Leotara. Istina, odigrali su svega četiri utakmice, ali četiri boda sigurno nije ono čemu su se nadali u taboru Rođenih do tada. Iz tog razloga, mora se brže bolje krenuti sa osvajanjem bodova, ukoliko Mostarci misle da krenu ka gornjem domu tabele. Ono što će njima danas ići na ruku jeste odličan teren na Pecari, a s obzirom da je Velež do sada slovio za ekipu koja voli da igra fudbal, možda će tu i potražiti svoju šansu.

17.00: (1,83) Igman (3,30) Sloga Doboj (4,30)

Na mala vrata današnji rivali su ušli u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Po prvi put u svojoj istoriji. Logično, svi su ih odmah videli kao glavne kandidate za ispadanje, ali kako stvari stoje, očigledno se sa tim nisu pomirili Igman i Sloga. Tim iz Konjica je u pet odigranih utakmica osvojio pet bodova i nalazi se na devetom mestu tabele. Iako su krenuli loše sa dva uvodna poraza od Širokog brijega i Borca, trijumfom nad Sarajevom 2:0, začepili su usta svim onima koji su bili mišljenja da su zalutali u društvo najboljih. Bila je to značajna injekcija samopouzdanja koja je ušla u krv Konjičana, pa su u naredna dva teška gostovanja uspeli ostati neporaženi (Velež 1:1, Posušje 2:2). Tri meča brz poraza sigurno je lepa serija za novajliju u Premijer ligi koji je shvatio da može igrati u elitnom rangu BiH fudbala, ma koliko to neko osporavao. Mini seriju mogu nastaviti i danas budući da će ugostiti dobojsku Slogu. Na ruku im ne ide činjenica da će biti nominalni domaćini, s obzirom da se duel igra u Doboj Kaknju, na stadionu nekadašnjeg premijerligaša Mladosti, ali na kraju krajeva, upravo je na tom mestu savladano favorizovano Sarajevo, pa onda nema razloga da se ne juriša na pobedu ni protiv Sloge.

Sloga je u dijametralno suprotnoj formi u odnosu na Igman. Dobojlije su fantastično otvorile sezonu, remijem sa Borcem 2:2, te trijumfom nad Leotarom 4:0. Bila je to odlična uvertira, ali su nakon toga stvari krenulo lagano niz brdo. Usledila su dva poraza od Sarajeva i Posušja, a onda domaći remi sa Širokim brijegom. Istina, sa pet bodova mogu biti zadovoljni, ali bitno je da stvari ne krenu naopako, te da samopouzdanje ne krene silaznom putanjom. Iz tog razloga, Dobojlijama je bitno da danas ostanu neporaženi. Ukoliko pruže partije kakve su pružali u prva dva susreta, u toj nameri sigurno mogu izdržati.

17.30: (1,72) Sloboda (3,40) Posušje (4,90)

Iako se pred početak sezone činilo da će Sloboda od samog starta voditi bitku za opstanak, mogli bi Tuzlaci to sve demantovati. Nakon uvodnog poraza od Širokog brijega, stvari su krenule nabolje. Prvo remi bez golova sa Tuzla Sitijem, a nakon toga iznenađujući trijumf nad Borcem 2:0. Da to nije bio plod slučajnosti, pokazalo je i gostovanje Sarajevu, gde su remizirali 1:1. Tako, nakon četiri odigrane utakmice imaju pet bodova. Istina, tek su na desetom mestu, ali imaju i dve utakmice manje. Pride, danas imaju lepu priliku da dođu do nove trice koja bi im mnogo značila. Zanimljivo je da Sloboda igra jako tvrdo. Njihova gol razlika najbolje svedoči tome. Tri postignuta gola uz tri primljena dokaz su koliko su njihove utakmice čvrste, a s obzirom da im današnji eventualni poraz ne bi dobro došao, za očekivati je tvrdu i disciplinovanu utakmicu bez mnogo golova.

Posušje je trenutno na pretposlednjem mestu tabele, pa polako padaju u određeni pritisak. Sigurno je da se tome nisu nadali i da su u novu sezonu ušli sa očekivanjima da što ranije pobegnu iz opasne zone. Nakon početnog remija sa Veležom, usledila su dva poraza od Borca i Sarajeva, a potom je savladana Sloga Doboj. Potom su poraženi od Tuzla Sitija, ali su u prethodnom kolu iščupali bod kod kuće sa Igmanom, budući da su do pred sam kraj susreta imali deficit od dva gola razlike. Ovako, tim Stipa Balajića je pred određenim pritiskom pa bi i sa remijem sigurno bili zadovoljni. Da su kadri da donesu sva tri boda, definitivno jesu, ali im neće biti lako, jer je Sloboda pokazala koliko motivisana može biti, pogotovo pred svojim navijačima.

---------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

--------------------

BOSNA I HERCEGOVINA 1 – 7. KOLO

Petak

Borac Banjačuka – Leotar 0:1 (0:1)

/Todorović 44/

Željezničar – Sarajevo 2:2 (0:0)

/Haračić 88, Bekrić 90+6 – Ikić 48pen, Muhamed 76/

Subota

17.00: (1,83) Igman (3,30) Sloga (4,30)

17.30: (1,72) Sloboda (3,40) Posušje (4,90)

19.00: (2,35) Široki Brijeg (2,90) Velež (3,25)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

BiH 1Široki BrijegVelež

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara