Foto: Reuters
Foto: Reuters

Siti potvrdio šampionsku kandidaturu, Etihad kao galerija za izložbu evrogolova (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.01.21. | 22:06

Stouns dvostruki strelac, jubilarna 100. asistencija za Kevina de Brujnea u dresu Građana,

Rutinski. Tako je Mančester Siti u poslednjih dvadesetak dana pobeđivao Njukasl, Čelsi, Brajton, a večeras i Kristal Palas - 3:0. Spor, uspavan početak sezone najuspešnijeg tima Premijer lige u prethodnoj deceniji, posle osvojenih 20 od mogućih 24 boda u prethodnih osam utakmica prerastao je u disanje za vratom lideru Junajtedu od kojeg ima dva boda manje, ali i utakmicu deficita.

Nije Kristal Palas tim koji razvuče osmeh preko lica kada shvati da se približava gostovanje na Etihadu. Večerašnji poraz u plavom delu Mančestera bio mu je deseti u poslednjih 12 međusobnih duela sa Građanima. Obeležila su ga četiri detalja. Majstorija De Brujnea kod vodećeg gola, Gundoganova lepotica za dupliranje prednosti, potpuno neočekivana dva pogotka Džona Stounsa i Sterlingov slobodnjak za kraj.

Izabrane vesti

Orlovi Roja Hodžsona načeti su u 26. minutu, Kevin de Brujne je po ko zna koji put pokazao da mu, kada su asistencije u pitanju, u Premijer ligi nema ravnog. Kako po kvalitetu i atraktivnosti dodavanja koja prethode golovima njegovih saigrača, tako i po brojkama koje ih prate. Spoljnim delom stopala poslao je centaršut tako da, tek što su se lopta i kopačka sudarile bilo je jasno da se sprema gol. Džon Stouns je bio najdominantniji u skoku . Bila je to jubilarna 100. asistencija za belgijskog organizatora igre u svim takmičenjima od dolaska u Siti - ima tridesetak više od bilo kojeg drugog fudbalera Premijer lige u istom vremenskom periodu.

Stounsu je došao do tek drugog premijerligaškog gola, ali se nije na tome zaustavio, ali pre nego što je dodatno pomerio lične golgeterske granice, na scenu je stupio Ilkaj Gundogan.Nemački reprezentativac je demonstrirao vrhunsku tehničku potkovanost i tehniku šuta, a Guaita je uradio sve što je mogao. Bacio se u stranu i ulepšao pogodak nekadašnjeg fudbalera Borusije iz Dortmunda. Treći pogodak za tačku na i, režirali su štoperi Gvardiolinog tima Ruben Dijaš i Džon Stouns. Portugalac je posle kornera gađao glavom, primoravši Guaitu na intervenciju čime je posredovao u golu koji je iz odbitka postigao Džon Stouns. Engleski štoper je tako za 90. minuta duplirao golgeterski učinak koji je bio aktuelan posle 170 utakmica!


Na kraju je u galeriju za izložbu evrogolova i Rahim Sterling odlučio da predstavi svoje mini remek-delo. Slobodnjak, golmanov ugao i lopta u malu mrežu.

Sada, kada je i Mančester Siti najozbiljnije potvrdio šampionski kalibar, deluje da se zabava u Premijer ligi tek zahuktava. Vodećih pet ekipa staje u svega četiri boda, ali Građani za razliku od prošlih sezona kada su fokus isključivo usmeravali na napad, ove imaju novo oružje. Ubedljivo najozbiljniju defanzivnu liniji sa najmanje primljenih pogodaka u prvenstvu, samo 13 na 17 mečeva.

PREMIJER LIGA - 18. KOLO

Subota

Vulverhempton - Vest Bromvič Albion 2:3 (2:1)

/Fabio Silva 38, Boli 43 - Pereira 8, 56pen, Adžaji 52/

Lids - Brajton 0:1 (0:1)

/Mapej 17/

Vest Hem - Barnli 1:0 (1:0)

/Antonio 9/

Fulam - Čelsi 0:1 (0:0)

/Maunt 78/

Lester - Sautempton 2:0 (1:0)

/Medison 37, Barns 90+5/

Nedelja

Šefild Junajted - Totenhem 1:3 (0:2)

/Mekgpldrik 59 - Orije 5, Kejn 40, Ndombele 62/

Liverpul - Mančester Junajted 0:0

Mančester Siti - Kristal Palas 4:0 (1:0)

Ponedeljak

21.00: (1,50) Arsenal (4,10) Njukasl (7,00)

Odloženo

Aston Vila - Everton



tagovi

Mančester SitiKevin de BrujnePep GvardiolaKristal Palas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara