Dejan Kuluševski (Reuters)
Dejan Kuluševski (Reuters)

Sitna riba fudbalske pijace: Barsa i Liverpul naterali Totenhem da panično krene po Kuluševskog

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.01.22. | 16:11

Primarne želje u vidu Adame Traorea i Luisa Dijaza iskliznule su iz ruku pod naletima većih klubova

Krenuo je Totenhem ove zime po Adamu Traorea, uzela ga je Barselona. Osmehnuo se brk navijačima Pevaca na pomen da je klub zagrizao da dovede Luisa Dijaza, Liverpul se za tili čas umešao u priču i kako stvari stoje, ukrao ga. Utisak je da londonski klub ima novac, ali da je sitna riba na fudbalskom tržištu koju mnogi velikani s lakoćom prožderu.

Antoniju Konteu su obećana pojačanja, a kako je Italijan poznat kao čovek koji lako plane kada se ogrešite o dogovor, klupska vrhuška mora da ga obraduje u naredna četiri dana. Totenhemov kapitalac ove zime trebalo bi da bude Dejan Kuluševski. Kada ne možeš da dovedeš ono što bi voleo, dovedi ono što je dostupno.

Izabrane vesti

Vest da Pevci kreću po fudbalera Juventusa doneo je pouzdani Dejvid Ornštajn sa britanskog Atletika, a čitavu priču mogla bi da ubrza činjenica da je aktuelni sportski direktor londonskog kluba Fabio Paratiči proveo 11 godina u Juveu kao šef fudbalskih operacija i da je upravo on veliki obožavalac lika i dela Kuluševskog čiji je transfer iz Atalante završavao pre dve godine. Toliko je bilo potrebno Juventusu da se uveri da 35.000.000 evra za desno krilo nije predstavljalo idealnu investiciju.

Da bi se Stara Dama rado rešila 21-godšnjeg talenta videlo se i kroz prvu ponudu Fjorentini za Dušana Vlahovića kada je nudila 35.000.000 i Šveđanina. Veruje se da bi Totenhemu upravo pomenuta suma bila dovoljna za otkup momka iz Stokholma. Trenutno sedmoplasirani klub Premijer lige želi pozajmicu sa opcijom ili obaveznim otkupom.

Kuluševski je ove sezone upisao 20 nastupa u Seriji A za Juve, ali daleko je od epiteta standardnog. Počeo je tek polovinu mečeva i samo u tri navrata odigrao svih 90 minuta. Od dolaska na sever Italije odigrao je 74 utakmice u dresu Juventusa postigao devet i namestio deset golova, ali opšti utisak je da morao da pruži više.

Danijel Levi je čuo Konteov vapaj za pojačanjima, ali Kuluševski nije neko ko obećava da će se automatski prilagoditi jednoj od najzahtevnijih liga sveta, kao ni da trenutnim kvalitetom može da pomogne Sparsima da dobijaju derbije. A upravo su dueli sa rivalima iz Velike šestorke ono gde škripi.

Deluje da se kockaju, kao kada su letos za 25.000.000 evra i Erika Lamelu od Sevilje kupili Brajan Hila, jednog od najvećih španskih talenata. Levokrilni fudbaler je odigrao 20 mečeva za Totenhem, uglavnom kao rezervista, a u Premijer ligi sakupio devet nastupa, ali samo 86 minuta na terenu. Niti je postigao gol, niti asistirao od dolaska na Ostrvo. U njegovom slučaju se rizik nije isplatio, da li će sa Kuluševskim?


tagovi

TotenhemJuventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara