Ben (©Star Sprt)
Ben (©Star Sprt)

Sjajni Spartak ogolio Zvezdine probleme u odbrani, Ben i Tomane sprečili iznenađenje na Marakani (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pet. 14.08.20. | 20:57

Crveno-beli slavili sa 3:2 u najboljem meču dosadašnjeg toka sezone

Tri gotovo besprekorne utakmice na startu sezone izgleda su malo uspavale Crvenu zvezdu, koja je imala ogromnih problema u utakmici sa Spartakom, ali je ipak na čistu razliku u kvalitetu uspela da dođe do planirana tri boda u derbiju četvrtog kola Superlige - 3:2 (1:1).

Ipak, sjajni Subotičani su pošteno ogolili probleme srpskog šampiona u defanzivi i poslali opomenu Dejanu Stankoviću kada je u pitanju spremanje ekipe i tempiranje forme za ključne mečeve u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Sastav Vladimira Gaćinovića zaslužan je za to što smo gledali ubedljivo najkvalitetniju utakmicu na otvaranju sezone, hrabro se suprotstavio domaćinu, ali nije uspeo neporažen da napusti stadion Rajko Mitić. Crvena zvezda je prelomila utakmicu u prvoj polovini drugog poluvremena, kada je bila znatno bolji rival na terenu i golovima Bena i Tomanea stigla nedostižne prednosti.

Izabrane vesti

Mohamed el Fardu Ben se odlično snašao u ulozi najisturenijeg igrača, postigao je dva gola, a nije ga iz ritma izbacilo ni to što mu je u 26. minutu Filip Dujmović odbranio udarac sa bele tačke. Uspeo je da pogodi šest minuta kasnije na centaršut Milana Rodića, a potom i u 65. minutu posle loše intervencije golmana Subotičana. Spartak je uspeo u dva navrata da se vrati u meč. Prvo je izjednačio preko Lazara Tufegdžića u 34. minutu, a onda je u 72. minutu preko odličnog Nemanje Nikolića smanjio na 3:2. Ipak, to je bilo sve što je Gaćinovićev tim uspeo da uradi do kraja meča. Poslednju šansu za promenu rezultata imao je Mile Savković u 88. minutu, ali je njegov slobodan udarac iz povoljne situacije završio u živom zidu crveno-belih.

Spartakov napadački trio Nikolić-Tufegdžić-Srećković uspeo je već na startu utakmice, visokim presingom i opasnim naletima, da unese nemir u poslednju liniju odbrane crveno-belih, što se videlo već kod kiksa Radovana Pankova u drugom minutu utakmice. Sva trojica su imali po jednu opasnu priliku u prvih sedam minuta, ali je Borjanova mreža ostala netaknuta. Tokom prvog poluvremena domaći tim je imao ozbiljne probleme i sa organizacijom igre, pa je sve dugo zavisilo isključivo od Aleksandra Kataija. Subotičani su u prvom poluvremenu uspevali da kazne visoko izlaženje Zvezdinih bekova, pa su preko svoji brzih krila, a pre svih Srećkovića, konstatno uspevali da naprave pometnu domaćoj odbrani.

Kada je Zvezda konačno stala na loptu došlo je i do promene rezultata, iako je Spartak zahvaljujući Tufegdžiću stigao do zasluženog iznenađenja, posle svega viđenoh u prvih 45 minuta.


Domaćin je uspeo da napravi prevagu ulascima Spiridonovića i Kataija, a pravi potez predstavljalo je i uvođenje Tomanea umesto Petrovića u 65. minutu. Mladi vezista je dobio nezgodan udarac, pa je morao van terena, a Stanković je umesto njega ubacio još jednog špica i na taj način primorao Subotičane da brzo kapitulirao. Sparak se nije snašao sa trim pritiskom, nesrećno je primio drugi gol, jer je Dujmović kratko odbio loptu u polje, dok je premijerni pogodak Tomanea u ovoj sezoni bio posledica pojačanih naleta domaćina i preciznog centrašuta Pankova. Tomane je od ulaska na teren pokazao veliku želju, konstantno se nudio svojim saigračima, a za tu želju je i nagrađen preko potrebnim pogotkom.

Bena je večeras bilo svuda na terenu, promašio je jedanesterac i postigao dva gola, a onda je u 73. minutu nesmotreno skrivio jedanaesterac u svom kaznenom prostoru. Hladnokrvni Nikolić je bio precizan sa bele tačke, ali su bodovi ostali u Beogradu. Sa druge strane, Spartak je pokazao da bi ove sezone mogao da bude visoko plasiran na tabeli, a ukoliko nastavi da pruža ovakve partije biće i jedan od najozbiljnijih kandidata za izlazak na evrocenu.

Stanković je završnicu meča iskoristio da pruži prve povratničke minute Geloru Kangi, a omogućio je i Branku Jovičiću da se oprosti od crveno-belog dresa, pošto se vraća u ruski fudbal. Crveno-beli u utorak igraju meč prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a četiri dana kasnije čeka ih neugodno gostovanje Proleteru iz Novog Sada. Spartak narednog vikenda dočekuje Radnički iz Niša, što će predstavljati još jedan ozbiljan test za odlični tim Vladimira Gaćinovića.

CRVENA ZVEZDA – SPARTAK ŽDREPČEVA KRV 3:2 (1:1)

/Ben 32, 67, Tomane 70 - Tufegdžić 34, Nikolić 73/

Beograd

Stadion: „Rajko Mitić“

Igra se bez prisustva publike

Sudija: Novak Simović

Žuti kartoni: Pankov (Zvezda), Marčić (Spartak)

Crvena zvezda: Borjan - Gajić (od 46. Gobeljić), Pankov, Degenek, Rodić - Petrović (od 65. Tomane) - Gavrić (od 46. Spiridonović), Nikolić (od 87. Jovičić), Vulić, Katai (od 81. Kanga) – Ben. Trener: Dejan Stanković.

Spartak ŽK: Dujmović – Dunđerski, Tekijaški, Ivančević, Milošević, Marčić, Šimura – Srećković (od 50. Savković), Tufegdžić, Bijelović – Nikolić. Trener: Vladimir Gaćinović.

SUPERLIGA SRBIJE - 4. KOLO

Petak

Crvena zvezda – Spartak ŽK 3:2 (1:1)

/Ben 32, 67, Tomane 70 - Tufegdžić 34, Nikolić 73/

Subota

17.00: (2,30) Inđija (3,20) Napredak (3,25)

19.00: (2,35) Novi Pazar (3,20) Javor (3,15)

19.00: (1,25) Radnički Niš (6,50) Mačva (10,0)

19.00: (10,0) Radnik (6,50) Partizan (1,25)

19.00: (6,50) Zlatibor Čajetina (4,30) Čukarički (1,50)

Nedelja

18.00 (6,25) OFK Bačka (4,40) TSC Bačka Topola (1,50)

20.00: (2,60) Metalac GM (3,20) Proleter NS (2,80)

20.00: (4,30) Rad (3,60) Voždovac (1,85)

20.00: (1,50) Vojvodina (4,30) Mladost Lučani (6,50)

***kvote su podložne promenama





Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara