(©Reuters)
(©Reuters)

Skakavci u seriji, švajcarski gigant juri prvo mesto

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.07.20. | 12:20

Ekipa iz Ciriha igra ključnu utakmicu za direktan povratak u elitu. Napadač Lozane Andi Zakiri, drugi strelac Čelendž lige, povredio se prošle nedelje

Bio jednom jedan strašan Grashopers... Nekadašnji šampion Švajcarske dotakao je dno prošle sezone kada je bio ubedljivo poslednji i ispao iz elitnog ranga. Tim iz Ciriha se stabilizovao u Čelendž ligi, drugom rangu takmičenja. Pogotovo Skakavci igraju odlično u nastavku sezone posle pandemije virusa korona.

Grashopers je u seriji od pet pobeda i trenutno je na mestu koje vodi u baraž za najbolju ligu sa devetopalsiranim timom iz Superlige. Lozana je lider sa osam bodova više, ali Grashopers ima utakmicu manje. Ovo je verovatno poslednja prilika da Skakavci sa tri boda unesu dramu u finišu sezone u drugoligaškom karavanu.

Izabrane vesti

Za giganta iz Ciriha igra Srbin, nekadašnji igrač Jagodine, Aleksandar Cvetković. Na klupi tima je rumunski stručnjak Zoltan Kadar. Grashopers igra efikasne utakmice poslednjih nedelja. Na pet poslednjih mečeva je tim iz Ciriha postigao čak 16 golova. Najbolji strelac tima je Nasim Ben Kalifa sa 12 pogodaka.

Lozana je imala veliku zalihu u prvom delu šampionata. Posle očajnog nastavka sezone i samo tri boda (bez pobede) u pet kola, Lozana se trgla ovog meseca i vezala tri trijumfa i opet je na solidnoj distanci u odnosu na drugoplasirani Grashopers. Lozana u svojim redovima ima sjajan tandem napadača, Aldina Turkeša i Andija Zekirija. Njih dvojica su postigli skoro polovinu pogodaka tima - 35 golova od 72 u dosadašnjem delu sezone.

Napadač iz Bosne iz Hercegovine Aldin Turkeš je postigao 20 pogodaka u sezoni i prvi je strelac šampionata u drugoj llgi Švajcarske. Njegov saigrač koji je postigao pet golova manje, Andi Zakiri je povređen. Propustio je prošli meč protiv Kriensa i najverovatnije neće igrati u derbiju sezone. Radi se o talentovanom igraču koji je prošao mlađe kategorije Juventusa.

Lozana ima bolji skor ove sezone od tima iz Ciriha. Ima dve pobede, dok je poslednji duel dobio Grashopers sa 3:1 krajem juna. Sve tri utakmice ove sezone Lozane i Grashopersa dolazila je kombinacija GG&3+.

ŠVAJCARSKA 2 – 32. KOLO

Petak

18.15 (4,50) Kijaso (3,50) Vintertur (1,75)

18.15 (2,90) Šafhauzen (3,30) Kriens (2,30)

20.30 (2,60) Lozana (3,20) Grashopers (2,60)

Subota

18.15 (2,20) Arau (3,35) Lozana Ouši (3,05)

20.30 (2,65) Vil (3,30) Vaduz (2,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Švajcarska 2Švajcarska 1GrashopersLozana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara