Andrej Aršavin (Reuters)
Andrej Aršavin (Reuters)

Skandal na žrebu: UEFA priznala grešku, izvlačenje se ponavlja!

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.12.21. | 13:29

UEFA pobrkala kuglice, Atletiko i Viljareal se žalili

Žreb za osminu finala Lige šampiona će biti ponovljen jer nije ispoštovana neophodna procedura. U dva navrata prilikom izvlačenja kuglica su grubo prekršena pravila. Posle žalbi Atletika i Viljareala, UEFA je priznala grešku i zvanično povtrdila da će žreb biti ponovljen u 15.00 časova.

Podsetimo na parove koji su greškom bili izvučeni i koji su kasnije poništeni.

Izabrane vesti

Benfika - Real Madrid

Viljareal - Mančester Siti

Atletiko Madrid - Bajern Minhen

Red Bul Salcburg - Liverpul

Inter - Ajaks

Sporting Lisabon - Juventus

PSŽ - Mančester Junajted

Lil - Čelsi

Kada je izvučen Viljareal, po pravilima je mogao da ide na šest potencijalnih rivala jer nije mogao na Mančester Junajted s kojim je već bio u grupi i Real Madrid koji je iz iste zemlje. Ali umesto šest kuglica, u „šeširu“ Viljarealovih potencijalnih rivala se našlo sedam i prvi je izvučen Mančester Junajted! Dakle, tim koji tu nikako nije smeo da se nađe.

Lice Andreja Aršavina kada je izvukao kuglice je govorilo da nešto nije kako treba, ali Đorđo Marketi iz UEFA koji je zadužen za sve žrebove se pravio kao da se ništa nije desilo i nastavio je sa izvlačenjem pa je Žuta podmornica izvukla Mančester Siti.

Problem je postao još veći kasnije kada je Atletiko Madrid treba da izvuče rivala. Potencijalni protivnici Kolčonjerosa nisu mogli da budu Real i Liverpul i njihove kuglice je trebalo da budu sklonjene iz šešira. Ali opet je napravljena greška i sklonjene su kuglice sa imenima Reala i Mančester Junajteda. U šeširu je ostao Liverpul kao potencijalni protiuvnik što nikako nije smelo da se desi, a Atletiku je oduzeta mogućnost da izvuče Mančester Junajted što bi bila daleko bolja opcija nego Bajern.

Madriđani su uvideli greške i odmah posle žreba uputili žalbu tražeći da se žreb ponovi, a za njima se žalilo još nekoliko klubova među kojima i Viljareal. Real Madrid je bio jedan od retkih koji je tražio da se žreb ne ponovi (izvukli Benfiku) ali je UEFA posle većanja donela odluku da se opet izvlače parovi osmine finala. Dakle, od 15.00 časova novi žreb za osminu finala Lige šampiona...


tagovi

UEFAžreb za ligu šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara