(©Reuters)
(©Reuters)

Skols udario na Sanča, Nevil krivi De Heu, a Ten Hag - sve zdrave! Junajtedu falila Seviljina strast

Vreme čitanja: 3min | pet. 21.04.23. | 00:08

Nema mira ove noći na Ostrvu...

Španci su još jedanputa došli glave Mančester junajtedu. Ili, ipak, engleski velikan sam sebi? Kardinalne greške pravili su igrači engleskog kluba u dvomeču sa Seviljom, a prednjačio je - Hari Megvajer. Gde je problem, tu je papreno plaćeni štoper ili bolje rečeno on ih izaziva.

Na Old Trafordu je lišio Junajtedd trijumfa, ostavio ga je bez prednosti uoči puta u Andaluziju. A, na Ramon Sančez Pishuanu, pred krcatim tribinama na kojima je vladala argentinska atmosfera, poklonio je prednost domaćinu. Snosi krivicu za prvi gol, ide on i na dušu Davida de Hee - engleski štoper tražio loptu između trojice, a španski golman mu odigrao, iako je mirisalo na opasnost - koji je napravio ozbiljan propust i kod Seviljinog trećeg.

Izabrane vesti

Ponovo su se našli na udaru kritika David de Hea i Hari Megvajer, najčešće će se njihova imena narednih dana provlačiti, biće pravljene kompilacije grešaka, ali nisu jedini u koje će navijači i klupske legende upirati prstom. I dok dežurni kritičar Geri Nevil krivi španskog golmana za novi ‘ispad’ engleskog štopera, Pol Skols se okomio na Džejdona Sanča. Često mu je na tapetu bio Antoni, ali je ovoga puta odabrao engleskog krilnog napadača.  

Erik ten Hag je izvadio iz igre Sanča posle prvog poluvremena zajedno sa Aronom van Bisakom - desni bek propustio je sasvim soludinu priliku u prvom delu igre, doduše, to nije bila pozicija u kojoj se često nalazi - ali ni Markus Rašford, ni Luk Šo nisu previše toga doneli.  

“Pogledajte Džejdona Sanča u prvih pet minuta, lopta se tri puta odbila od njega. Slao je užasne lopte. Veliki sam obožavalac ovog momka, ali mora da živne, mora da bude spreman, a on to nije bio”, rekao je Pol Skols i dotakao se atmosfere:  

“Publika je bila neprijateljski nastrojena i pre početka utakmice. Navijači su bili agresivni, mora im se odati priznanje. Impresivni su bili, ali igrači su morali da pomisle: ‘U redu, moram da budem spreman za ovo, da mi prvi dodir bude dobar’. Nisu bili”.  

Junajted je podlegao pritisku i atmosferi, nije mu naruku išlo ni to što su brojni igrači povređeni ili su izlazili iz povreda. Erik ten Hag posle bolne eliminacije i izgubljene šanse da se domogne evropskog trofeja nije želeo da se vadi na loš zdravstveni bilten. Blago je potkačio sve zdrave, one koji su istrčali na teren.  

“Ne radi se o igračima koji nedostaju, već o onima koji su na terenu. Nisu bili spremni za ovu utakmicu, a kada igrate za Mančester junajted, morate da bude za svaku. Ogromna prilika je propuštena i tu više ništa ne možemo da promenimo”, poručio je Holanđanin.  

Erik ten Hag nije vdeo strast kod Junajtedovih igrača, ali jeste kod Seviljinih... 

“Odluke su bile loše, greške su nas koštale. Nismo bili staloženi, nismo bili mirni. Bili su strastveniji, pokazali su više želje i volje od nas. Na primer, kod drugog gola. Kada pravite greške teško je dobiti utakmicu. Možda je i atmosfera imala uticaja, ali ne može ona biti objašnjenje”, zaključio je Erik ten Hag.



tagovi

Mančester JunajtedPol SkolsGeri NevilErik ten HagDavid De HeaHari MegvajerDžejdon SančoLiga Evrope

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara