Mladen Krstajić (©Reuters)
Mladen Krstajić (©Reuters)

Slavija bi da produbi krizu Fenera, Krstajić i Jovanović prežaljeni u Ajndhovenu

Vreme čitanja: 3min | čet. 17.02.22. | 10:01

Liga konferencije: Danas mečevi trećerangiranog takmičenja na tlu Evrope. Derbi u Istanbulu, PSV veliki favorit protiv Makabija iz Tel Aviva. Andrija Živković sa PAOK-om testira Midjiland u Herningu

Kreće nokaut faza najmlađeg klupskog takmičenja Evrope – Liga konferencije. U prvom terminu od 18.55 najzanimljiviji meč igra se na Ulker areni u Istanbulu – Fenerbahče dočekuje češkog šampiona Slaviju. Tim iz Praga je prošle sezone igrao četvrtfinale Lige Evrope, ove je želeo Ligu šampiona, ali je mađarski Ferencvaroš stao na putu crveno-belima iz Zlatnog grada u letošnjim kvalifikacijama.

Slavija je lider šampionata Češke, ali će ove sezone imati opasne konkurente u Plzenju i gradskom rivalu Sparti. Fenerbahče je imao turbulentnu sezonu. Borba za titilu je odavno izgubljena, pa je ostala bitka za Evropu. Portugalac Vitor Pereira je dobio otkaz krajem prošle godine, a na njegovo mesto seo je domaći stručnjak Ismail Kartal koji je zaustavio slobodan pad najpopularnijeg turskog kluba.

Izabrane vesti

Slavija ima ulogu favorita u ovom dvomeču, ali češki tim ima dosta problema oko sastava. Rumun Nikolae Stančiju je prošle nedelje napustio klub, otisnuo se u Aziju. Braniće boje kineskog Vuhana. On je postigao 14 golova ove sezone u svim takmičenjima, pa će negov odlazak oslabiti redove ekipe iz Praga.

18.45: (2,35) Fenerbahče (3,25) Slavija P. (3,40)

Danac Aleksader Bah je suspendovan zbog kartona, dok su povređeni Jan Boril, Ladislav Takač, David Hovorka i Jan Kuht. I srpski internacionalac Srđan Plavšić je rovit. Imao je povredu zbog koje nije igrao prethodnog vikenda u pobedi Slavije protiv Slovačkog sa 1:0 golom veziste Ondreja Lingra. On je ove sezone postigao čak osam golova u Fortuna ligi.

Istanbulski velikan nema problema oko tima. Posle korona virusa oporavio se i nekadašnji nemački reprezentativac Mesut Ozil. Fener je napravio dobru uvertiru pred prvi duel šesnaestine finala Lige konferencije. Pobeđen je Giresun sa 2:1 u gostima prethodnog vikenda, a u prvom planu bili su Ekvadorac Ener Valensija i Mert Hakan. Ovi timovi nikada se nisu sastajali u evropskim kupovima.

Midtjiland u Herningu dočekuje solunski PAOK. Danski tim prethodnih dana je igrao samo prijateljske utakmice. Još se nije nastavilo prvenstvo ove skandinavske zemlje. Temperatura u Skandinaviji sigurno ne pogoduje Grcima čija prva zvezda je srpski reprezentativac Andrija Živković. Vicešampion Helena je u odličnoj formi. Tim rumunskog stručnjaka Mirčee Lučeskog nije poražen 14 utakmica u nizu.

18.45: (2,10) Midtjiland (3,50) PAOK (3,80)

Makabi iz Tel Aviv Mladena Krstajića odlično gura u Izraelu. Vezao je četiri pobede. Doskorašnji napadač Čukaričkog, nekada Partizana, Đorđe Jovanović, pokazao se kao veliko pojačanje. Postigao je po gol na obe utakmice novog kluba. Izraelski vicešampion gostuje u Ajndhovenu favorizovanom PSV-u. Filipsovci su imali krizu ovog meseca, dva vezana poraza od Ajaksa i AZ Alkmara u Erediviziji verovatno su ih izbacili iz trke sa Kopljanicima iz Amsterdama za titulom, ali su bes iskalili na Viteseu u Arnemu pre pet dana. Bilo je čak 5:0 za PSV.

18.45: (1,28) PSV (6,50) Makabi Tel Aviv (11,0)

Najveća opasnost po gol Makabija pretiće od iskusnog izraelskog reprezentativca Erana Zahavija. Trener tima iz Ajndhovena Rodžer Šmit ima dosta problema oko tima. Nemački stručnjak ne može da računa na povređene Krekelsa, Ramalja, Romera, Samba, Tomasa i Van de Blaka.

LIGA KONFERENCIJE, ŠESNAESTINA FINALA (PRVI MEČEVI)

Četvrtak

18.45: (2,35) Fenerbahče (3,25) Slavija P. (3,40)

18.45: (2,10) Midtjiland (3,50) PAOK (3,80)

18.45: (1,28) PSV (6,50) Makabi Tel Aviv (11,0)

18.45: (2,60) Rapid (3,30) Vitese (2,90)

21.00: (1,50) Seltik (4,50) Bode Glimt (7,25)

21.00: (1,25) Lester (6,75) Randers (13,0)

21.00: (1,30) Marselj (5,80) Karabag (12,0)

21.00: (2,10) Sparta P. (3,50) Partizan (3,80)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Liga konferencijeFenerbahčeSlavija PragPSV AjndhovenMakabi Tel AvivMidtjilandPAOK

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara