Sledeći cilj je EURO 2024: Sautgejt ostaje selektor Engleske

Vreme čitanja: 1min | sub. 17.12.22. | 23:07

Strateg Gordog Albiona doneo odluku da nastavi sa selektorskim poslom

Geret Sautgejt će nastaviti sa radom na klupi reprezentacije Engleske, saopštili su večeras ostrvski mediji. On je nakon eliminacije u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Kataru od Francuske tražio nekoliko dana da odluči o svojoj budućnosti, pa je večeras i definitvno prelomio da ostane do kraja ugovora koji mu traje do decembra 2024. godine.

Sautegejt je kormilo Gordog Albiona preuzeo u septembru 2016. godine i do sada je državni tim sa klupe predvodio na 81 utakmici. Prethodno je tri godine predvodio mladu reprezentaciju Engleske.

Izabrane vesti

Sautgejt je imao i uspone i padove u dosadašnjem selektorskom radu, vodio je Englesku do polufinala Mundijala 2018. godine i drugog mesta na Evropskom prvenstvu dve godine kasnije. Ove godine je imao loše rezultate u Ligi nacija, gde je eliminisan u Drugu diviziju, ali je popravio utisak na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Nakon učešća na Mundijalu dobio je veliku podršku svlačionice, što je sigurno bio jedan od ključnih razloga za donošenje ovakve odluke. Kapiten Hari Kejn, Deklan Rajs i Hari Megvajer javno su izjavili da žele i dalje da sarađuju sa Sautgejtom u državnom timu.

Sautgejtov naredni cilj je Evropsko prvenstvo 2024. godine, čije kvalifikacije startuju već u martu. Englezi se nalaze u grupi C zajedno sa Italijom, Ukrajinom, Severnom Makedonijom i Maltom.


tagovi

Garet Sautgejt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara