Šljivić bombardovao i promašivao: Zvezdina deca za pozitivnu ocenu protiv Sitija (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 13.12.23. | 15:50

Na kraju 2:2 na stadionu Voždovca za treće mesto u Ligi šampiona za mlade

Proleće u Ligi šampiona za mlade ostalo je samo san posle dvomeča sa Lajpcigom, ali su se izabranici Nenada Milijaša na dostojan način oprostili od Evrope. Remijem protiv Mančester Sitija (2:2) dovoljnim za treće mesto u grupi. Imaće omladinci Crvene zvezda pravo da žale za celim plenom na Krovu, jer su odigrali možda i najzreliji meč ove godine u Evropi. Dva puta vodili, stvarali šanse, pogodili stativu i na kraju morali da se zadovolje bodom.

Međutim, imaće razloga za zadovoljstvo Nenad Milijaš. Pre svega zbog partije Jovana Šljivića. Odlikaš omladinske škole crveno-belih je golčinom u 20. minutu doveo domaćina u vođstvo, da bi u nastavku meča imao još nekoliko prilika da dotuče renomirane goste sa Ostrva. U nekim situacijama je bio brzoplet, u nekim mu je nedostajalo sreće, jer mu se isprečila stativa. Ali pokazao je Jovan Šljivić da zaslužuje još koji minut u seniorskom timu, baš kao i Andrija Maksimović, te da bi u defanzivi vrlo dobru partiju pružio Aleksej Vukičević.

Izabrane vesti

Nisu imala Zvezdina deca traumatična sećanja na prvi meč u trening centru Građana, kada je ih Mančester Siti ubedljivo porazio, oslanjujući se na seniorsku brzinu i snagu pojedinih igrača. Nije ovoga puta bilo Lovrensa, nesumnjivo prve figure duela na Ostrvu u septembru... Ali trener gostiju izveo je ponovo jak tim, koji su izabranici Nenada Milijaša hrabro napali presingom na poslednju liniju.

Videlo se od prvog kontakta kada se fintom oslobodio direktnog čuvara, koristeći leđa kao savršenu zaštitu, da je Jovan Šljivić vrlo raspoloožen za igru. Momak rođen 2005. godine, sa iskustvom iz seniorskog fudbala i prvog tima, imao je mnogo smislenih dodira, davajući sigurnost Milijaševoj četi mirnim pasom zajedno sa dve godine mlađim, a jednako talentovanim Andrijom Maksimovićem.

Upravo su njih dvojica bili ideolozi Zvezdine igre i negde zaslužili da se upišu u listu strelaca. Digao je publiku na noge Jovan Šljivić u 20. minutu kada je savršenim udarcem sa roglja šesnesterca pogodio suprotne rašlje. Vrhunski potez mladog veziste podigao je nivo samopouzdanja kompletnom timu Nenada Milijaša. Dobro su parirali crveno—beli jačim gostima, posebno je bilo upečatljivo da je Aleksej Vukičević, štoper na poziciji desnog beka, ograničio kretanje vrlo opasnom Galvezu. Znali su tačno Milijaševi izabranici kada i na kom delu terena da naprave prekršaj i zaustave pas-igru Građana.

Sve do 36. minuta kada je Mukasa dobro osetio prostor, a na drugoj stativi je Miur poklopio loptu i pogodio dalji ugao. Bila je to jedina prava šansa za Siti, ali nije domaćin oborio nos posle rezultatskog poravanja. Videli smo prikaz talenta Jovana Pljivića u 20. minutu, da bi finiš prvog poluvremena bio posvećen autorskom delu Andrije Maksimovića. Najmlađi igrač na terenu pokazao je koliko je materijala ima u njegovim tankim nogama. Odigrao je dupli pas sa Cvetkovićem, lepo se otvorio i potom levicom nanišanio sam ugao gola. Lopta je ušla uz samo stativu, ostavila bez mogućnosti Mareja da interveniše.

Pojačao je Siti u drugom poluvremenu. Posebno je bilo opasno po gol Crvene zvezde ulaskom Ruperta, jednog od najboljih u prvom duelu u Mančesteru. Spašavala se Crvena zvezda posle nekoliko prekida, mada je mogla i morala do trećeg gola preko Šljivića. Na kraju je Rupert demonstrirao seniorsku brzinu i posle dubinske lopte matirao Draškića.

I pored toga Zvezda je imala poslednji udarac. Šljivić je pogodio stativu a, Markočević promašio zicer u sudijskoj nadoknadi.


 CRVENA ZVEZDA – MANČESTER SITI 2:2 (2:1)

/Šljivić 20, Maksimović 41 – Muir 36, Rupert 76/

Stadion: Krov

Glavni sudija: Sajat Karabajev

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Draškić – Vukičević, Milosavljević, Vidojević, Stojisavljević – Cvetković, Lečić (od 77. Petrović) – Maksimović (od 52. Vukojević), Bubanj (od 52. Gojkov), Šljivić – Markočević.

MANČESTER SITI (4-3-3): Marej – Karington (od 76. Nobl), Simpson, Samuel, Galvez – Okeke (od 77. Heski), Rajt, Mukasa (od 60. Rupert) – Muir ( od 76. Lovrens), Adam, Obavudo.


 


tagovi

Liga šampiona za mladeJovan ŠljivićNenad Milijaš

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara