Ibrahim Rabiju (©AFP)
Ibrahim Rabiju (©AFP)

Slovanu bod dovoljan za titulu

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.06.20. | 14:39

I prošle godine tim iz Bratislave slavio pehar prvaka Slovačke u Žilini

Situacija od pre godinu dana može da se ponovi. Fudbaleri Slovana iz Bratislave mogli bi da ponovo proslave titulu prvaka Slovačke u Žilini. U današnjem dvoboju 2. kola plej-ofa Fortuna lige nebesko-plavi mogu pod Dubnom da osvoje jubilarnu desetu titulu prvaka u eri nezavisnosti. Za taj podvig dovoljan im je i remi (18.00).

Ekipa trenera Jana Kozaka ima prednost od deset bodova nad Šošonima, pa bi učešće u predstojećoj kampanji kvalifikacija za Ligu šampiona mogli da potvrde tri runde pre kraja sezone, koja je skraćena zbog pandemije virusa korona.

Izabrane vesti

Danas se sastaju najuspešniji klubovi u modernoj istoriji slovačkog fudbala. Žilina ima sedam titula prvaka. Tokom prinudne pauze, ona je značajno promenila kadar u kome sada mahom igraju mladići. Nakon ponovnog pokretanja, uspela je da savlada Trnavu kod kuće 2:1, dok je Slovan na svom stadionu pobedio Ružomberok 1:0. Tokom nedelje, Slovan je ponovo slavio, protiv Zlate Moravce bilo je 4:1 u prvom meču polufinala Kupa Slovačke i u dobrom raspoloženju iščekuje susret sa žuto-zelenima.

"Mislim da utakmica koju smo imali tokom nedelje može u određenom smislu da bude za nas prednost. Pauza je bila zaista duga i svaki meč je plus. Pored toga, imamo širok kadar, svaki igrač ima svoj kvalitet. Stoga ćemo se definitivno dobro pripremiti za meč. Zilina je doživela značajne promene, ima dosta mladih. A, oni uvek trče, pa očekujem da će pokušati da nas napadnu i da će biti agresivni. S druge strane, mi smo na dobrom talasu zahvaljujući pobedama, već imamo iskusnu ekipu i kvalitetne igrače", rekao je desni bek Slovana Lukaš Paušek.

Statistika otkriva da je Slovan neporažen na 16 prethodnih ligaških susreta, dok je Žilina bez neuspeha na proteklih osam. Na sve to ide frapantan podatak, u pozitivnom mislu, jer tim iz Bratislave nije primio gol na prethodnih 11 duela.

SLOVAČKA 1, PLEJ-OF - 24. KOLO

Subota

18.00: (4,50) Žilina (3,70) Slovan (1,70)

18.00: (2,20) Zemplin (3,30) Ružomberok (3,10)

20.00: (3,70) Trnava (3,35) Dunajska Streda (1,95)

*** kvote su podložne promenama

Pogledajte MOZZART NJUZZ, vaš prozor u svet sporta...



tagovi

Slovačka 1Slovan BratislavaŽilina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara