„Slučaj Ronaldo“ iz ugla Fabija Kapela: Nikog nije predriblao tri godine, nema brzinu i dinamiku kao pre, može Juve i bez njega

Vreme čitanja: 3min | pon. 11.11.19. | 10:07

Mauricio Sari se pravda kako je Portugalac povređen i kaže kako bi se više zabrinuo da se nije naljutio zbog izmene

Takva je veličina Kristijano Ronaldo da ne mora da postigne gol ili izvede majstorski potez da bi se probio do udarnih termina u medijima. Nekad je dovoljno da ne uradi ništa na terenu i svašta van njega, pa da se o njemu priča više nego o igri.

Umesto da posle pobede Juventusa nad Milanom (1:0) reflektori budu upereni ka Paulu Dibali, strelcu odlučujćeg pogotka, koji je tek da se ne zaboravi zamenio baš Portugalca, italijanski i mnogobrojni svetski mediji bave se izmenom Mauricija Sarija iz 55. minuta derbija 12. kola Serije A.

Izabrane vesti

CR7 je besno napustio igralište, bez pozdrava sa rezervistima i šefom struke se zaputio u svlačionicu, istuširao se i tri minuta pre kraja duela u Torinu – kad se već moglo pretpostaviti da bodovi ostaju Staroj dami – odvezao kući. Odatle za Portugaliju, na okupljanje reprezentacije, ostavivši ljude u klubu da se bave dilemom da li je uvređen ili povređen.
Nemam problem sa Ronaldom. Naprotiv, zahvaljujem mu što je uopšte istrčao na teren u posebnim okolnostima. Nije se osećao dobro poslednjih 20-25 dana, jedva je trenirao. Ako se naljutio, to je normalno i razumljivo, jer je dao sve od sebe da zaigra, uprkos tim okolnostima. Bili smo spremni da i bez njega patimo“, kao da ide uz dlaku jednom od najboljih igrača sveta Mauricio Sari.

Možda ništa ne bi bilo čudno da ovo nije druga uzastopna utakmica na kojoj stručnjak iz Napulja odvažio da menja Ronalda. Isti slučaj zabeležen je na gostovanju u Moskvi, u sredu veče.
Nisu u pitanju godine. Imao je Ronaldo problem s kolenom, koji se odrazio na disbalans celog tela, posledično tome nije mogao valjano da trenira, okolnosti koje su ga zadesile bile su teške. Kad izvedete iz igre nekog ko želi da pruži sve od sebe to zahteva i dozu tolerancije. Može da bude pet minuta ljutnje, što je razumljivo, što treneri vole. Više bih se zabrinuo da se nije naljutio. Ne znam da li je to što je otišao ranije sa stadiona nepoštovanje timskih kolega. To će s njima morati da reši“, precizirao je strateg Juventusa.

Ronalda i Sarija tek za desetak dana čeka ponovno sučeljavanje u klubu. Dotad će ova tema biti predmet rasprave. Pogotovo što je manje onih koji veruju da je Kristijano stvarno povređen. Može biti da ga „boli“ ego.
Ne sviđa mi se to što je uradio. Nije nimalo lepo. Moraš da budeš šampion i kad si zamenjen, a ne samo kad ti ide dobro. Da poštuješ saigrače. Istina je da Kristijano Ronaldo nikog nije predriblao tri godine. U kaznenom prostoru je superšampion, najbolji na svetu, međutim, čim se pomeri van njega...“, stručno kritikuje Fabio Kapelo za Skaj sport.

Čuveni italijanski strateg ističe da aktuelni prvak ima dovoljno resursa da preživi i bez prve zvezde.
Imate Paula Dibalu i Daglasa Kostu koji su u izvanrednom fizičkom stanju, a sjanim golovima su rešili poslednje dve utakmice i prave razliku na terenu. Dakle, dobija Juve utakmice i bez Ronalda. Činilo se da je zavistan od Kristijana, ali se pokazalo da svakako ima odličnu ekipu, sposobnu da dobija i bez njega. Mečeve poput onog sa Lokomotivom i poslednjeg sa Milanom Ronaldo u ovom trenutku ne može da igra. Jednostavno, ne ide mu, logično je da bude zamenjen. Sari je bio hrabar, dokazao svoju ličnost time što ga je izveo sa terena, međutim, nije dobro ni što Kristijano nije seo na klupu i razgovarao sa trenerom“, smatra Kapelo.

Podsetimo, Kristijano Ronaldo će 5. februara proslaviti 35. rođendan. Koliko god se trudio da odoleva zubu vremena deluje da nije eksplozivan kao dok je igrao u Engleskoj ili Španiji.
Kristijano je maltene sam pobeđivao neko vreme, sad ne. Mora da se oporavi. Najpre na fizičkom planu. Nema brzinu i dinamiku kakva ga je nekad krasila i koju je pokazivao u drugm vremenima“, dopuinio je don Fabio.

Pogledajte novu epizodu serije Ekipizza...

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara