Smenjen Rikardo Sa Pinto

Vreme čitanja: 1min | pon. 01.04.19. | 18:48

Legija traži novog trenera

Rikardo Sa Pinto je dobio otkaz u Varšavi. Dan posle ubedljivog poraza od Visle u Krakovu od čak 4:0, Portugalac je smenjen s funkcije trenera prvog tima Legije i neće je predvoditi na sledećoj utakmici protiv Jagjelonije.

Sa Pinto je jutros uredno vodio trening šampiona Poljske, ali je potom pozvan na konsultacije u klub gde mu je uprava saopštila odluku o prekidu saradnje. Tu su mu rekli i da u sredu neće voditi ekipu, ali zbog dobre plate koju je imao Legija će probati da se sporazumno dogovori sa njim oko raskida saradnje.

Izabrane vesti

Nekadašnji trener Crvene zvezde predvodio je Legiju na 28 utakmica ove sezone i ostvario 15 pobeda, sedam remija i šest poraza. Ispao je i iz poljskog kupa u četvrtfinalu od Rakova u produžecima.

Za sada se ne zna ko će naslediti Portugalca na klupi šampiona Poljske, jedino je sigurno da će tim na sledećoj utakmici voditi srpski trener Aleksandar Vuković, koji opet ima priliku da uskoči i pomogne. Uostalom, do sada je dva puta obavljao funkciju vršioca dužnosti, nakon smena Albanca Besnika Hasija i Hrvata Deana Klafurića.

Glavni kandidat za klupu Legije je poljski sturčnjak Marek Papšun koji trenira drugoligaša Rakov.

Foto: MN press


tagovi

Legija VaršavaRikardo Sa Pintomeđunarodni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara