©AFP
©AFP

Smoling zacementirao Rominu odbranu, Vučica vezala tri pobede bez primljenog gola (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.11.21. | 20:22

Slavlje nad Torinom ostvareno teškom mukom, ali je Vučica je na bod od četvrtoplasirane Atalante - 1:0

Neki novi momenti u potpuno oživljenoj Romi. Vučica je vezala tri bobede, koje je ostvarila u proteklih sedam dana, a u tome nije uspela još od septembra ove godine. I ne samo to, Roma je vezala tri pobede u kojima nije primila gol, a to se već poklapa sa povratkom Krisa Smolinga. Izuzetno osporavani Englez na gotovo neverovatan način donosi sigurnost Vučici, što je bilo primetno i u večerašnjem slavlju nad Torinom - 1:0 (1:0).

Ipak, mora se pohvaliti i ulazak u formu Tamija Abrahama, koji je konačno počeo da radi zbog onoga što je doveden, a to su golovi. Englez je prvi put od početka sezone vezao dve utakmice na kojima je postizao golove. Dva je dao pre tri dana protiv Zorje, a sada još jedan i to odlučujući protiv Bikova. Izuzetno važan posao u odlučujućoj akciji iz 32. minuta odradili su asistent Henrik Mhitarijan, ali i Nikolo Zaniolo, koji je preskočio loptu i dodatno zbunio protivničke defanzivce.

Izabrane vesti

Abraham je u poslednjem minutu prvog poluvremena bio spreman da postigne još jedan pogodak, s obzirom da su arbitri dosudili jedanaesterac za domaćina, a Romina devetka postavila loptu na belu tačku. Međutim, posle dugog većanja i provere snimka, taj jedanaesteac je poništen zbog ofsajda, pa je su Vučica i Abraham propustili priliku da već tada reše pitanje pobednika. Engleski napadač je imao još jednu priliku u 45. minutu, ali je njegov udarac glavom uspeo da odbrani Vanja Milinković Savić, odličnom paradom.

Roma kao da se previše istrošila u prvom poluvremenu, gde je propustila šansu da praktično reši pitanje pobednika, pa su gosti u nastavku uspeli da izvrše veliki pritisak na domaći gol, bez obzira što se Andrea Beloti povredio u 79. minutu. Uvođenjem Marka Pjace, Simonea Zaze i Antonija Sanabrije, Ivan Jurić je uspeo da priitisne Vučicinu odbranu, a potpuna drama viđena je u nadoknadi, gde se centaršutevima iz kornera i prekida priključivao i Milnković Savić. Srpski reprezentativac je čak i oboren u protivničkom kaznenom prostoru, posle duela sa Marašom Kumbulom, ali ipak nije bilo dovoljno elemenata za dosuđivanje najstrože kazne, pa su bodovi ostali u Rimu.

SERIJA A – 14. KOLO

Petak

Kaljari - Salernitana 1:1 (0:0)

/Pavoleti 73 - Bonacoli 90/

Subota

Empoli - Fiorentina 2:1 (0:0)

/Bandineli 87, Pinamonti 89 - Vlahović 57/

Sampdorija - Verona 3:1 (0:1)

/Kandreva 51, Ekdal 77, Muru 90 - Tamez 37/

Juventus - Atalanta 0:1 (0:1)

/Zapata 28/

Venecija - Inter 0:2 (0:1)

/Čalhanoglu 34, Martinez 90+6pen/

Nedelja

Udineze - Đenova 0:0

Milan - Sasuolo 1:3 (1:2)

/Romanjoli 21 - Skamaka 24, Kjer 33 autogol, Berardi 66/

Specija - Bolonja 0:1 (0:0)

/Arnautović 83/

Roma - Torino 1:0 (1:0)

/Abraham 32/

20.45: (1,85) Napoli (3,70) Lacio (4,60)



tagovi

Kris SmolingTami EjbrahamŽoze Murinjo

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara