(©Reuters)
(©Reuters)

Snovi traju dok te neko ne probudi

Vreme čitanja: 3min | sub. 28.10.23. | 10:36

A, čini se da se Totenhem neće skoro rasaniti, spava mrtvim snom

Kola prolaze, Totenhem ne posustaje. I ne, raspored mu baš i nije bio naivan, pa da se njemu mogu pripisati silne pobede. Otkačio je Mančester junajted, Liverpul i Arsenal, sakupivši sedam bodova u derbijima. Preskočio je i sitnije mine, nema poraz u Premijer ligi i startovao je kako nije nikada. Više od pola veka, još od poslednje šampionske generacije, navijači kluba iz severnog Londona čekali su da ih ponovo ozbiljno shvataju.

Naterao je sve one što misle da nema šanse da će konačno biti kandidati za titulu da se dobro zapitaju, da odmerenije i pažljivije kroje listu timova koji će se boriti za pehar Premijer lige. Čak je i Angelos Postekoglu celokupnu situaciju počeo da gleda nešto drugačijim očima. Počeo je da veruje, da sanja, a snovi će trajati dok ih neko ne probudi. Ako ih probudi…

Izabrane vesti

A, čini se da se Totenhem neće skoro rasaniti, spava mrtvim snom. I slatko sanja. Najbolji trener-debitan u istoriji Premijer lige okrenuo je situaciju za 180 stepeni, apsolutno kontroliše dešavanja i tačno zna šta mu je činiti. U svakom trenutku.

I na terenu i van njega. Zna da pristupi igračima, da ih motiviše, ali i dopre do navijača kluba koji je neretko bio predmet podsemha. Jer, trofej nije video deceniju i po, titulu jače od pola veka. Od dolaska Ejnža i nema toliko doskočica na račun Totenhema.

“Pustite ih da sanjaju, to je srž navijanja. Dosta su propatili”, rekao je Angelos Postekoglu i nastavio:

“Snovi traju dok te neko ne probudi. Ne osećam da neko iz mog tima lebdi. Uživam u svakoj utakmici i želim da moji igrači uživaju. Ne zato što smo u vrhu, već zato što živimo san igrajući za fantastičan fudbalski klub”.

Napravio je skladnu celinu toliko funkcionalnu da malo ko pominje Harija Kejna. To što je otišao iskoristio je da stvari okrene u kosrist Totenhema. Iz njegove sene izvukao je Hjon Min Sona i promenio mu poziciju. Dobar je bio kao krilo, kao klasičan napadač još je bolji.

Reprezentativcu Južne Koreje namenio je ulogu centarfora, klasične “devetke”. I nije pogrešio. Na deset prvenstvenih utakmica dao je osam golova, što ga je svrstalo odmah iza Erlinga Halanda, a nastavi li da trese mreže u ovom ritmu lako bi mogao da dobaci do učinka iz sezone 2021/2022, kada je postigao 23 gola i sa Mohemedom Salahom podelio titulu prvog strelca.

Kao špic bliži je golu, ima iza sebe i Džejmsa Medisona, a Ejndž u Sonu je video Kristijana Ronalda iz drugog mandata u Mančester junajtedu. Upalilo je…

“Ne želim da pravim poređenje, ali sličan slučaj je bio u Mančester junajtedu sa Kristijanom. Počeo je kao krilo, ali oduvek sam imao osećaj da je Son sjajan realizator. Njegovi pokreti su izvanredni i mislim da je dovoljno pametan da zauzme tu centralnu poziciju u napadu. Sviđa mi se njegova radna etika, pogledajte njegov presing… Sa defanzivne tačke gledišta to je ono što pokreće odbranu. Znao sam da ima to u sebi, imao sam tu ideju na umu, uspela je”, završio je Angelos Postekoglu.


tagovi

TotenhemAngelos PostekogluHjong-Min Son

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara