(©fknovipazar)
(©fknovipazar)

Šok terapija uspela, Pazar pobedio

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.08.23. | 11:49

Novi Pazar za nijansu bolji od debitanta u Mozzart Bet Superligi

U tropskim uslovima za igru, posebno u prvih 45 minuta, Novi Pazar je nošen podrškom oko 3.000 navijača ostavio nešto bolji utisak od pančevačkog Železničara. Takav odnos snaga oslikava krajnjih 1:0 za domaćina, koji su najlepšu akciju na utakmici krunisali golom Marka Obradovića neposredno pre odlaska na obaveznu pauzu između dva poluvremena.

Dakle, šok terapija donela je rezultat Pazarcima u petom kolu Mozzart Bet Superlige i izmamila osmeh novom šefu struke Siniši Dobrašinoviću. Proslavljeni kiparski fudbaler rodom iz Berana pobedom je počeo trenersku karijeru u klubu kojem je pre više od 26 godina, u žestokoj borbi za opstanak u drugoligaškom karavanu, doneo prevagu u odnosu na direktne konkurente".

Izabrane vesti

"Teška utakmica i isto takav rival, po vremenskim uslovima daleko od idealnih. U prvom poluvremenu donekle smo uspevali u težnji da kontrolišemo posed i diktiramo tempo, pa smo iskreirali nekoliko šansi i postigli gol. U drugom delu susreta je naš protivnik preuzeo loptu, a nama je preostalo da stanemo u niski blok i probamo iz kontri da još jednom zatresemo mrežu Pančevaca. Nismo uspeli u tom nastojanju, ali smo održali rezultat iz prvih 45 minuta. To je jako bitno zbog dopisanih bodova, takođe i na psihološkom planu", kaže Dobrašinović.

Naslednik Dragana Aničića na vreloj klupi Plavih ceni da su Pazarci trenutno na 50 do 60 odsto sopstvenih mogućnosti.

"Uradio sam šta sam mogao za tri, četiri dana. Igrači su dosta toga i prezentovali na terenu. Ako je ikako moguće, kao trener zahtevam da moji momci kontrolišu stvari. Ipak, nekad se namesti kvalitetan i dobro vođen tim na suprotnoj strani, poput Železničara. Iako nam nisu napravili izrazitu šansu, dolazili su do poslednje trećine, gde smo se branili kako treba. Tek je početak prvenstva, ima puno da se igra. Moramo jako da radimo i da popravimo stvari koje nisu funkcionisale", jasan je 46-godišnji stručnjak.

Za korigovanje grešaka imaće pet dana, da bi već u subotu usledila kontrola urađenog posla na gostovanju Crvenoj zvezdi, šestostrukom uzastopnom prvaku države i predstavniku Srbije u Ligi šampiona Evrope.

A, Dobrašinović vrlo dobro zna šta je Liga šampiona, u kojoj je tokom sezone 2008/09 na pet mečeva nosio dres Anortozisa (plus šest utakmica u kvalifikacijama), uz gol atinskom Panatinaikosu u slavlju Kiprana u grupnoj fazi od 3:1 i značajne role u dva remija sa Verderom iz Bremena (0:0, 2:2), kao i u podeli plena sa milanskim Interom (3:3).


tagovi

FK Novi PazarMozzart Bet SuperligaSiniša Dobrašinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara