Španac u Premijer ligi mora da uspe: Lopetegi vodi Vest Hem ka Evropi

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.05.24. | 12:26

Nova šansa za Đulena

Premijer liga veruje španskoj struci. U najkvalitetnijem prvenstvu na pleti će se naći još jedan, pošto je ozvaničen povratak Đulena Lopetegija na Ostrvo, informacijom da je 57-godišnji strateg imenovan za novog trenera Vest Hema.

To je drugi angažman Lopetegija u Engleskoj, u kojoj je prethodno radio kao trener Vulverlhemptona i na klupi Vukova zadržao se kraće od godinu, jer je novembra 2022. došao, a avgusta 2023. Je smenjen. No, sve što je radio na Molinju stadionu, ali i ranije tokom karijere, bilo je dovoljno čelnicima kluba iz Londona da mu poklone poverenje i promovišu umesto Dejvida Mojesa, čiji se petogodišnji mandat završio u sredu.

Izabrane vesti

Čekićari nisu naznačili na koji period je angažovan Lopetegi, ali se od njega očekuje da unapredi ekipu koja je pod vođstvom Mojesa prošle godine u ovo doba osvojila Ligu konferencije, ali je u Premijer ligi završila tek na devetoj poziji i tako ostala bez šanse da opet igra evropski fudbal. Đulen zna kako se to radi, jer je 2020, na koncu sezone prekinute usled pandemije virusa korona, podigao trofej Lige Evrope kad je sa Seviljom savladao Inter.

Pre toga je ostavio trag u mlađim kategorijama reprezentacije Španije, pošto je i sa omladinskom i sa mladom selekcijom bio prvak Evrope.

Na klupskom planu, radio je u Portu, Real Madridu i Vulverhemptonu, ali je najviše bio cenjen zbog rada u Sevilji, koju je vodio 170 puta, jednom bio treći, dvaput četvrti, što je Andalužanima donosilo plasman u Ligu šampiona. Kad bi to učinio sa Vest Hemom navijači bi ga obožavali.

Podsetimo, od Španaca u Premijer ligi i dalje rade Pep Gvardiola (Mančester Siti), Mikel Arteta (Arsenal), Unaj Emeri (Aston Vila) i Andoni Iraola (Bornmut).



tagovi

Đulen LopetegiVest Hem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara