Džordan Larson (@Shutterstock)
Džordan Larson (@Shutterstock)

Spartak loše prolazi protiv Krasnodara, strašna serija Nikolića, Zenit traži iskupljenje posle evro kraha

Vreme čitanja: 3min | sub. 24.10.20. | 10:31

Derbi na jugu Rusije. Lokosi primili samo gol za poslednih šest utakmica Premijer lige Rusije. Šampion bez Malkoma na nepredvidivi Rubin

Spartak je bio možda i najveće razočaranje u minulom prvenstvu. Šampion iz 2017. godine nije uspeo da se plasira u Evropu, pa barem može da se potpuno fokusira na domaće obaveze. S druge strane, Krasnodar je u utorak debitovao u fazi po grupama Lige šampiona (1:1 na gostovanju Renu), čemu je stremio poslednjih godina, odnosno od 2014. kada je počeo da igra značajnu ulogu u ruskom fudbalu zauzimajući neku od prvih pet pozicija na tabeli.

Bikovi su malo slabije počeli ovaj šampionat i trenutno su tek sedmi, međutim, u pitanju je ekipa koja igra sjajno na svom terenu – od kraja oktobra 2018. doživela je samo tri prvenstvena poraza ovde, dva od Zenita i jedan od Dinama. Moskovljani su od starta zabeležili samo jedan neuspeh, onaj na gostovanju gradskom rivalu CSKA, ali Krasnodar ih je dobio u prethodna dva međusobna okršaja, te je i blaga psihološka prednost na strani crno-zelenih.

Izabrane vesti

Istina, domaći imaju kadrovskih problema, pošto su Remi Kabelja i Jevgenij Markov u ponedeljak bili pozitivni na virus COVID-19. Međutim, i gosti su u sličnom sosu. Osim Georgija Džikije, koji se tek oporavio od iste bolesti, imaju i nekoliko povređenih igrača, napadača Ezekijela Ponsea i Aleksandra Soboljeva i bolesnog Aleksandra Selihova. Za ekipu sa Otkritije arene prošle nedelje u pobedi protiv Himkija je debitovao Nigerijac Viktor Mozes, najveće pojačanje u prelaznom roku. Radi se o nekadašnjem fudbaleru Čelsija, Fenerbahečea i Intera. Prošle nedelje je ušao sa klupe za rezerve, a sada će Domeniko Tedesko verovatno da mu ukaže šansu da igra od prvog minuta. Špic napada rezervisan je za Šveđanina Džordana Larsona.

Marko Nikolić (©Shutterstock)Marko Nikolić (©Shutterstock)

Lokomotiva igra odlično u poslednje vreme. Četa Marka Nikolića ima četiri vezane pobede u Premijer ligi Rusije i sada zaostaje samo tri boda za vodećim tandemom, Zenitom i Spartakom. Vicešampion je primio samo jedan gol u poslednjih šest prvenstvenih utakmica, a dobru formu je potvrdio u utorak kada je uzeo bod u Salcburgu (2:2) na startu Lige šampiona. Nikolićevi Lokosi danas (18.00) ne bi trebalo da imaju problema na RZD areni protiv "fenjeraša" Rotora, ekipe koja još nije osetila slast pobede u evro eliti. Tim iz Volgograda je u ovom šampionatu čak tri utakmice izgubio za zelenim stolom zbog zaraženh igrača.

Ima nekadašnji trener Partizana problema sa povredama. Radilica na sredini teren Dmitri Barinov biće još dugo van terena, Lisov, Ignjatjev i naš Slobodan Rajović su takođe van tima. Celo leto su Lokosi tražili napadača. Posle propalih pregovaora sa Mariom Mandžukićem u prestonicu Rusije stigao je iz Porta Ze Luis. Reprezentativac Zelenortskih Ostrva je u debitantskom meču za novi klub prošle nedelje asistirao Poljaku Krihovjaku kod jedinog gola za tri boda vicešampiona Rusije protiv Ufe. Osim najnovije akvizicije za napad konkurišu Portugalac Eder i ruski reprezentativac Fjodor Smolov, sa tri gola najbolji strelac tima ove sezone.

Zenit je razočarao u sredu kada je na svom stadionu izgubio od Briža (1:2) na startu Lige šampiona i znatno umanjio šanse da prezimo u evro eliti naredne godine. Prliku za iskupljenje, ali i ostanak na čelu Premijer lige Rusije, šampion će imati u Sankt Peterbugu gde stiže Rubin iz Kaznja (15.30). Za goste je odličan u poslednje vreme srpski napadač Đorđe Despotović. Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde je letos pojačao klub iz Tatarstana iz Orenburga. Za domaćina neće igrati povređeni Brazilac Malkom, a u špicu bi trebalo da se nađu i Artjom Dzjuba i Serdar Azmun. Obojica su u 11 kola ruske elite postigli po šest golova, jedan manje od prvog strelca šampionata, Kristijana Noboa iz Sočija.

RUSIJA – 12. KOLO

Subota

13.00: (2,00) Dinamo M. (3,30) Soči (4,00)

15.30: (1,47) Zenit (4,40) Rubin (7,00)

18.00: (2,50) Krasnodar (3,35) Spartak M. (2,80)

18.00: (1,50) Lokomotiva M. (3,90) Rotor (7,75)

Nedelja

12.00: (2,25) Ural (3,10) Tambov (3,50)

14.30: (1,70) Rostov (3,70) Himki (5,20)

17.00: (1,88) Ahmat (3,40) Ufa (4,40)

Nedelja

17.00: (1,60) CSKA M. (3,80) Arsenal Tula (6,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Spartak MoskvaZenitZenit Sankt PeterburgLokomotivaLokomotiva MoskvaMarko NikolićRusija 1ruska premijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara