Džordan Larson (©Shutterstock)
Džordan Larson (©Shutterstock)

Spartak nikada nije dobio Tambov, zicer za Zenit

Vreme čitanja: 3min | sub. 26.09.20. | 08:53

Favoriti ne bi trebalo da imaju težak posao u devetom kolu ruske Premijer lige. Krasnodaru u mislima revanš plej-ofa za Ligu šampiona u Solunu protiv PAOK-a

Zanimljiv početak sezone u Premijer ligi Rusije. Zenit nije tako dominantan kao protekli šampionat, Spartak i CSKA dišu za vratom lideru, Lokomotiva je loše startovala, a ni Krasnodar nije oduševio na startu elitnog prvenstva.

U prvom meču devetog kola, Tambov dočekuje Spartak iz Moskve (13.00). Domaćin svoje utakmice igra na Mordovija areni u Saransku. Moskovljani su prošle sezone bili tek sedmi, ali ove žele da se bore za titulu ili makar plasman u Ligu šampiona. Na startu sezone odlične partije pruža Šveđanin Džordan Larson. Četa Domenika Tedeska i dalje juri pojaačanje. Pošto nisu uspeli da dovedu Serža Orijea iz Totenhema, u timu sa Otkritije arene okrenuli su se igraču Tuluza Ibrahimu Sangareu i Albancu iz Napolija Elseidu Husaiju. Spartak nudi 7.000.000 evra Napolitancima i platu igraču od 3.000.000 godišnje, dok tim iz Napulja traži 10.000.000 za obeštećenje.

Izabrane vesti

Za najpopularniji klub u Rusiji konačno je zaigrao i najveće letošnje pojačanje Aleksandar Kokorin. On je u Spartak stigao povređen. Zaigrao je tek pre dve nedelje, ali tek treba da se izbori za startnih 11. Jaku konkurenciji ima u Larsonu, Argentincu Ezekijelu Ponseu i Aleksandru Soboljevu.

Za Spartak neće igrati suspendovani defanzivac Pavel Moslov. On je dobio crveni karton u prošlom kolu u Kazanju, kada je tim iz prsetonice slavio sa 2:0. Povređen je Maksim Glušenkov, dok su Aleksandar Salihov i Aleksandar Tašaev pod znakom pitanja zbog povreda.

Gosti imaju pet pobeda u poslednjih šest utakmica, dok je Tambov u solidnoj formi. Samo je jednom poražen u prethodna četiri kola i to prošle nedelje u Moskvi, kada je Lokomotiva pobedila minimalnim rezultatom. Prošle sezone oba meča, iznenađujuće je dobio Tambov. Na svom terenu je bio bolji sa 2:0, dok je u prestonici iznenadio, slavio sa 3:2.

Zenit posrće na startu sezone. Samo jedna pobeda u prethodnih četiri kola. Artjom Dzjuba i Serdar Azmun nisu tako ubojiti kao u prethodnom šampionatu, kada su podelili prvo mesto na listi strelaca sa 17 golova. Ekipa iz Sankt Peterburga ne bi trebalo da ima težak zadatak danas (15.30) protiv Ufe. I ruski šampiona, kao i moskovski velikani, jure pojačanje, a meti je „kapitalac“ Julijen Draksler, Nemac koji je na izlaznim vratima Pari Sen Žermena.

Argentinac Sebastijan Driusi i Andrej Lunev su i dalje van tima. U prošlom kolu u Jekaterinburgu, kada je Zenit odigrao samo 1:1 sa Uralom, zbog povrede nije igrao ukrajinski defanzivac Jaroslav Rakitski, ali se očekuje da se vrati u tim. Prošle sezone Ufa je jedna od retkih ekipa koja je odolela na Gazprom areni. Bilo je bez golova, dok je na svom terenu uspela da pobedi osvajača triple krune u Rusiji sa 1:0. Rezultati iz prošle sezone pozivaju na oprez četu Sergeja Semaka.

Soči je bio senzacionalni lider do prošlog kola i jedina neporažena ekipa u ruskoj eliti, ali je poklekao u Tuli protiv Arsenala (2:3). Danas (18.00) dočekuje Krasnodar. Gosti sa juga Rusije mislima će biti u Solunu gde u sredu igraju revanš meč plej-ofa Lige šampiona. U prvom meču ruski tim ima prednost od 2:1, ali zna se da PAOK mnogo bolje igra na svom stadionu. Krasnodar je ušao u formu, vezao je tri trijumfa. Moguće je da će trener Murad Musaev da sačuva neke od nosilaca igre za meč koji bi Krasnodaru doneo evro-elitu i desetine miliona evra.


tagovi

Spartak MoskvaSočiZenit KazanjZenitRusija 1Rusijaruska premijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara