Matmut Atlantik i Albert Elis (©Reuters)
Matmut Atlantik i Albert Elis (©Reuters)

Spektakl u Mecu: Šest golova, Bordo dva puta vodio, imao igrača više - osvojio samo bod

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.11.21. | 17:08

Rems Predraga Rajkovića u 97. minutu ispustio pobedu

Sa Bordoom nikada nije dosadno – ni kada igra protiv prvog, ni kada igra protiv poslednjeg. Spektakl je zagarantovan, uz obaveznu goleadu. Na trećem uzastopnom meču Žirondinaca pada pet i više golova… Bordo je prvo tukao Rems (3:2), potom identičnim rezultatom izgubio od Pari Sen Žermena, da bi na gostovanju Mecu granicu pomerio na viši nivo – 3:3 (1:2).

NIje Bordo razočarao u pogledu golova, priredio je fudbalskim poklonicima novu zabavu i stekao je armiju obožavalaca, jer retko koji tim je u vreme kada se mnogo toga polaže na taktiku i zaštitu gola sposoban da iz kola u kolo priređuje goleade. Neutralni posmatrači uživali su, ali ne i pristalice Bordoa.

Izabrane vesti

Sa igračem više i prednošću od 3:2 Bordo je izvukao samo bod… I to protiv “fenjeraša” u trenutku kada se i sam bori za opstanak.

Da ni taj višak Žirondincima ništa ne garantuje, da su sposobni od gotovog da naprave veresiju demonstrirali su ranijoj fazi utakmice. Bordo je pred kraj prvog poluvremena duela u Mecu vodio s 2:0, Albert Elis i Remi Udin su gurali goste ka trećem ovosezonskom trijumfu u Ligi 1 i begu iz opasne zone. Ali, domaćin je smanjio peko Nikolasa de Previla u 45. minutu.

Hladan tuš za Bordo. Uzdrmati su bili gosti, nisu se sabrali tokom pauze i ubrzo nisu imali ni capital od jednog gola prednosti. Minus je poništio Opa Enget. Mec je bio u naletu, sve je bilo na njegovoj strani, a onda se sve preokrenulo u dva minuta.

Remi Udin je pogodio na dodavanje Jasina Adlija, koji je drugi meč u nizu saigračima namestio gol – četvrta asistencija u sezoni – a u trećoj je dao konkretan doprinos. Pre ključnih dodavanja protiv Pari Sen Žermena i Meca upisao je pogodak protiv Remsa. Tu nije bio kraj problemima Meca… Alžirski vezista Farid Bulaja je dobio crveni karton, ali to nije sputalo domaćina da na svom bunjištu izvuče makar jedna bod.

Prerano su se opustili igrači Bordoa, kao da nisu verovali da Mec još jednom može da se vrati i kazni ih za ležerniji pristup. Vrlo brzo ih je Mec razuverio. Opijeni slavljem fudbaleri Bordoa su su zaboravili na Opu Engeta, a napadač Meca je ponovo sproveo loptu u mrežu. Ispostaviće se i postavio konačan rezultat ikao je imalo da se igra više od 20 minuta.

Predrag Rajković nije uspeo još jednom da sačuva mrežu, a Rems da trijumfuje na gostovanju i udalji se od opasne zone. Strazbur je u 97. minutu stigao do izjednačenja, a gol vredan trećeg prvenstvenog remija postigao je Žan Belegard – 1:1 (0:1).

Rems je bio na dobrom putu da trijumfuje, poveo je preko Iga Ekitikea, a zatim se obrukao Kevin Gameiro. Napadač Strazbura je namestio loptu na belu tačku u 42. minutu – tukao je preko gola. Činilo se da je Rems blizu tek trećeg trijumfa – prvog od septembra meseca, ali je Belegard imao drugaćije planove…

FRANCUSKA 1 – 14. KOLO

Petak

Monako – Lil 2:2 (1:2)

/Dijata 41, Ben Jeder 83 – Dejvid 5pen, 9/

Subota

PSŽ - Nant 3:1 (1:0)

/Mbape 2, Apija 81 pen, Mesi 89 - Muani 76/

Ren – Monpelje 2:0 (2:0)

/Terije 8, Majer 28/

Nedelja

Brest - Lans 4:0 (3:0)

/Munije 3, Šardone 13, Favr 33, Le Duaron 69/

Anže - Lorijan 1:0 (0:0)

/Mangani 68pen/

Mec - Bordo 3:3 (1:2)

/De Previl 45, Enget 51, 70 - Elis 17, Udin 39, 65/

Strazbur - Rems 1:1 (0:1)

/Belegard 97 - Ekitike 22/

Troa - Sent Etjen 0:1 (0:0)

/Trauko 60/

17.00: (3,45) Klermon (3,40) Nica (2,25)

20.45: (2,10) Lion (3,50) Marselj (3,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

StrazburRemsSent EtjenMecBordoFrancuska 1Francuska Liga 1Liga 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara