Selektor Tite i Nejmar (© Reuters)
Selektor Tite i Nejmar (© Reuters)

Spisak Brazila: Kako nema Vinisijusa, a ima Kutinja? Vratio se Bobi Firmino

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.10.21. | 17:07

Samo jedan igrač iz domaćeg prvenstva za mečeve sa Kolumbijom i Argentinom

Tabela pokazuje da Tite zna posao, javnost će uvek pronaći neku zamerku, pa tako posle objavljivanja spiska za nastavak mundijalskih kvalifikacija na teritoriji u Brazilu se povela polemika u čijem središtu je pitanje:

Izabrane vesti

„Zašto nema Vinisijusa Žurniora?“

Krilni napadač Reala igra fantastično, sipa golove za Madriđane i u La Ligi i u Ligi šampiona, ali selektor je procenio da mu nije potreban za mečeve sa Kolumbijom (12. novembra) i Argentinom (17. 11) posle kojih Selesao može da overi plasman u Katar 2022. Vinisijus je u prethodnom ciklusu odigrao samo 27 minuta na susretu sa Venecuelom, protiv Kolumbije je ostao van protokola, a meč sa Urugavjem odgledao sa klupe za rezerve, tako da se već tad moglo pretpostaviti kakav mu je status.

Nema ni Ričarlisona, koji je minule mečeve zbog povrede kolena, istu nije do kraja zalečio, iako se u minulom premijerligaškom kolu vratio u sastav Evertona protiv Votforda. Opcija u napadu je Roberto Bobi Firmino, s obzirom da ga prošlog puta nije bilo.

Kako god, u bilo kom sastavu Brazil gura odlično, tako da nekih velikih zamerki na Titeov izbor nema. Mada, pitanje je otku se na njemu posle godinu dana pojavio Filipe Kutinjo, pošto je ofanzivni vezni dugo bio povređen, napokon je počeo da igra za Barselonu, ali ne baš ubedljivo.

Želimo da imamo u kadru ozbiljne igrače. Kako sad nema Evertona Ribeira iz Flamenga morali smo da imamo drugu opciju. Kutinjo je sjajan fudbaler, može dosta da nam koristi i sad će imati priliku da se vrati na svoju prirodnu poziciju“, objasnio je Tite.

Za ovu akciju selektor Brazila je pozvao samo jednog fudbalera iz tamošnje Serije A (golmana Gabrijela Šapeka iz Gremija) pod obrazloženjem da šampionat ulazi u završnici, a da je narednog meseca na programu finale Kopa Libertadores, Palmeiras – Flamengo, pa Tite nije želeo da opeterećuje nijedan tim.

SPISAK REPREZENTACIJA BRAZILA

Golmani: Alison (Liverpul), Ederson (Mančester Siti), Gabrijel Šapeko (Gremio);

Defanzivci: Danilo (Juventus), Emerson (Totenhem), Aleks Sandro (Juventus), Renan Lodi (Atletiko Madrid), Eder Militao (Real), Lukas Verisimo (Benfika), Markinjos (PSŽ), Tijago Silva (Čelsi);

Vezisti: Kazemiro (Real), Fabinjo (Liverpul), Fred (Mančester junajted), Žerson (Marselj), Lukas Paketa (Lion), Filipe Kutinjo (Barselona);

Napadači: Entoni (Ajaks), Firmino (Liverpul), Gabrijel Žezus (Mančester Siti), Nejmar (PSŽ) i Rafinja (Lids).


tagovi

TiteFudbalska reprezentacija BrazilaReprezentacija BrazilaKvalifikacije za SP 2022.kvalifikacije za svetsko prvenstvoVinisijus ŽuniorRoberto FirminoFilipe Kutinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara