Reprezentacija Holandije (Reuters)
Reprezentacija Holandije (Reuters)

SPISAK HOLANDIJE: Čelična pesnica Luja van Gala precrtala Botmana, Malena, Gravenberha, Brobija, Silesena...

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.11.22. | 12:19

Lale objavile konačnu listu od 26 igrača za Mundijal

Konačan rez je napravio i Luj van Gal. Selektor Holandije je danas objavio spisak od 26 igrača na koej računa za Svetsko prvenstvo u Kataru. Za 13 imena je skratio proširenu listu koju je objavio pre dvadesetak dana.

Sa prvog spiska su otpali golmani Jasper Silesen (NAK Breda) i Mark Fleken (Frajburg), defanzivci Mičel Baker (Leverkuzen), Sven Botman (Njukasl), Devin Rensh (Ajaks), Paskal Strejk (Lids) i Miki Van de Ven (Volfzburg), vezisti Jordi Klasi (AZ Alkmar), Rajan Gravenberh (Bajern) i Gus Til (PSV Ajndhoven), te napadači Brajan Brobi (Ajaks), Arno Dandžuma (Viljareal) i Donijel Malen (Dortmund).

Izabrane vesti

Forma i minutaža su očigledno skupo koštali nek igrače. To se pre svega odnosi na maldog vezistu Rajana Gravenberha koji malo igra u Bajernu od letošnjeg transfera iz Ajaksa. Slaba forma sa spiska za Katar izbacila Donjela Malena koji nije dao nijedan gol u Bundesligi ove sezone za Borusiju Dortmund. Ceh slabim rezultatima Ajaksa je paltio desni bek Devin Rensh umesto kojeg ide Frimpong iz Leverkuzena kao alternativa Damfrisu. Veliko iznenađenje je da nema Svena Botmana koji igra sjajno za Njukasl mada se mora priznati i da je konkurencija na štoperskim pozicijama jaka jer su tu Van Dajk, De Liht, De Fraj i Ake.

Iznenađenje je možda i da je Noa Lang pozvan pre Dandžime iz Viljareala, a dok su iskusni Luk de Jong, Vinsent Jansen i Vut Veghorst dobili prednost u odnosu na mladog Brajana Brobija iz Ajaksa. Odlučio se Van Gal u svom stilu i da se kaldi na neke malde snage kao što je to uvek radio u karijeri pa su pozive dobili talentovani vezisti Kenet Tejlor (Ajaks) i Ćavi Simons (PSV).

Možda i najveća iznenađenja je Van Gal napravio izborom golmana. Još ranije je otpisao Tima Krula koji nije hteo da pristane na neke čudne metode treninga. Holandski mediji prenose da je dugogodišnji reprezentativac Jasper Silesen šokiran ispdanajem sa spiska, a čini se da se selektor ogrešio o Marka Flekena iz Frajburga. U Katar idu veteran Remko Pasver koji je u slaboj formi u Ajaksu, Džastin Bajlou iz Fajenorda i malo poznati Andres Nopert iz Herenvena.

Na konačnom spisku su:

Golmani: Džastin Bejlou (Fajenord), Andres Nopert (Herenven), Remko Pasver (Ajaks)

Defanzivci: Nejtan Ake (Mančester Siti), Dejli Blind (Ajaks), Virdžil van Dajk (Liverpul), Denzel Damfris (Inter), Džeremi Frimpong (Leverkuzen), Matijs de Liht (Bajern), Tajrel Malasija (Mančester Junajted), Jurien Timber (Ajaks), Stefan de Fraj (Inter).

Vezisti: Stiven Berghujs (Ajaks), Frenki de Jong (Barselona), Davi Klasen (Ajaks), Ten Kopmajners (Atalanta), Marten de Ron (Atalanta), Ćavi Simons (PSV Ajndhoven), Kenet Tejlor (Ajaks)

Napadači: Stiven Bergvajn (Ajaks), Kodi Gakpo (PSV Ajndhoven), Vinsent Jansen (Antverpen), Luk de Jong (PSV Ajndhoven), Noa Lang (Klub Briž), Memfis Depaj (Barselona), Vut Veghorst (Bešiktaš).

Holandija će na Mundijalu igrati u grupi A sa Senegalom, Ekvadorom i Katarom.


tagovi

reprezentacija HolandijeLuj van GalKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara