Reprezentacija Argentine (Reuters)
Reprezentacija Argentine (Reuters)

Spisak „Skalonete“: Veliki povratak Dibale! Četvorica otpala, trojica debituju...

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.09.22. | 17:11

Argentinski poslednji filter pred spisak za Katar

Reklo bi se: To je to!

Bolje od ovog Argentina nema. Sve što vredi, selektor Lionel Skaloni je pozvao u reprezentaciju i napravio okosnicu tima za Katar.

Izabrane vesti

Nedavni prošireni spisak od 32 imena je danas skraćen za četvoricu pa će 28 fudbalera konkurisati za prijateljske mečeve protiv Jamajke i Hondurasa. Podsetimo, svaki selektor u Katar može da vodi 26 igrača tako da Skaloniju ostaje da još malo skrati spisak za mesec i kusur dana.

Sa Skalonijevog šireg spiska su otali Fiorentinin štoper Lukas Martinez Kvarta koji ruku na srce i nije mnogo značio niti igra u dobroj formi. Zbog povreda su izostali i njegov saigrač Niko Gonzales i Leverkuzenov vezista Ezekijel Palasios, a kao četvrti golman je precrtan Huan Muso iz Atalante. Samo u slučaju Gonzalesa možemo očekivati da ozbiljno konkurše za Katar jer je reč o odličnom igraču koji je kod kod Skalonija imao bitnu ulogu.

Argentinski strateg je za prijateljske mečeve uputio pozive trojici debitanata i jednom povratniku. Udinezeov mladi štoper Nehuen Perez je apsolutno zaslužio poziv posle dobrih igara na startu sezone. Isto važi i za donedavnog Riverovog vezistu, a odnedavno Benfikin motor tim Enca Fernandeza. Prvi poziv je dobio i dugo najavljivani talenat argentinskog fudbala Tijago Almada koji brani boje američkog MLS ligaša Atlante. To su trojica maldića koji predstavljaju budućnost argentinskog fudbala.

A možda i najveća novost na spisku je povratak Paula Dibale koji je u Juventusu izgubio reprezentativni status ali ga ja vratio sjajnim igrama u Romi. On se priključio paklenom napadu Argentinaca u kojem su Mesi, Lautaro Martinez, Hulijan Alvarez, Di Marija, Papu Gomez...

„Skaloneta“ kako u poslednje vreme glasi nadimak agentinske reprezentacije zbog niza sjajnih rezultata (33 meča u nizu bez poraza) pod komandnom palicom aktuelnog selektora je praktično formiran tim u poslednje četiri godine. Probao je Skaloni do sada skoro sve što je imao na raspolaganju, ali čini se da igrači poput Huana Fojta, Lukasa Okamposa, Manuela Lansinija, Lukasa Alarija ili Đovanija Simeonea neće videti Katar.

SPISAK ARGENTINE

Golmani: Emilijano Martinez (Aston Vila), Franko Armani (River Plejt), Heronimo Rulji (Viljareal)

Odbrana: Gonzalo Montijel (Sevilja), Nahuel Molina (Atletiko Madrid), Herman Peselja (Betis), Kristijan Romero (Totenhem), Nehuen Perez (Udineze), Lisandro Martinez (Mančester Junajted), Nikolas Otamendi (Benfika), Markos Akunja (Sevilja), Fakundo Medina (Lans), Nikolas Taljafiko (Lion)

Vezni red: Leandro Paredes (Juventus), Rodrigo De Pol (Atletiko Madrid), Đovani Lo Selso (Viljareal), Gvido Rodrigez (Betis), Enco Fernandez (Benfika), Aleksis Mekalister (Brajton)

Napad: Alehandro Gomez (Sevilja), Tijago Almada (Atlanta Junajted), Anhel Di Marija (Juventus), Anhel Korea (Atletiko Madrid), Hoakin Korea (Inter), Paulo Dibala (Roma), Lionel Mesi (PSŽ), Lautaro Martinez (Inter), Hulijan Alvarez (Mančester Siti)


tagovi

reprezentacija ArgentineLionel SkaloniPaulo DibalaNehuen PerezTijago AlmadaEnco Fernandez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara