Maurisio Poketino (©Reuters)
Maurisio Poketino (©Reuters)

Spiskali milijardu na pojačanja i biće novih izdataka: Poketina boli glava od Čelsijeve neefikasnosti

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.12.23. | 09:51

„Čekamo otvaranje prelaznog roka u januaru, moramo da budemo aktivni“, kaže Argentinac

Ni po čemu se tekuća od prethodne sezone Čelsija ne razlikuje. Igrači su dolazili, odlazili, za tri prelazna roka spiskano je preko milijardu fundi na pojačanja, a boljitka – nema. I nema naznaka da će se bilo šta promeniti na pozitivno. A, očigledno neće ni strategija londonskog kluba.

Trošiće londonski Plavci i na zimu. Ponovo će biti aktivni, drmaće tržištem transfera. Maurisio Poketino se uzdržavao, pokušavao da pronađe pozitivne stvari, međutim, posle Evertona priznao je da su Čelsiju potrebna pojačanja kako ne bi bio tu gde je – u donjem domu Premijer lige i daleko od borbe za izlazak na međunarodnu scenu.

Izabrane vesti

Nije ni polovina prvenstva, a Čelsi već ima sedam poraza. I u igri nema nikakvog pravila. Može da dobije Totenhem, da odigra nerešeno sa Mančester Sitijem i ponudi pravi spektakl, ali i da gubi od davljenika.

„Stvarno sam razočaran. Mislim da smo bili bolji, ali nismo dobili ono što smo želeli. Ovo je bila utakmica koju je trebalo da dobijemo. Imamo problem, moramo da se suočimo sa realnošću i analiziramo pojedine stvari. Moramo i da razgovaramo međusobno, kao i da budemo aktivni na transfer tržištu“, rekao je Maurisio Poketino.

Istina, da Evertonu nije oduzeto deset bodova, borio bi se za mesta koja vode u Evropu. Definitivno mu nije mesto na dnu i pokazao je to protiv kluba sa Stamford Bridža. Drugi vezani poraz naveo je Maurisija Poketina da progovori o transferima i prizna da su promene u timu preko potrebne.

„Prošlo je pet meseci, nismo dovoljno agresivni i nešto treba da uradimo. Pojedine stvari treba da proverim sa sportskim direktorom i vlasnikom. Videćemo šta može da se uradi, kako bismo promenili drugi deo sezone. Naša realnost sada je sredina tabele i ako želimo da ostvarimo napredak, moramo da se trudimo. Kada prelazni rok bude otvoren, videćemo šta možemo da uradimo“.

Znao je argentinski trener da neće biti lako kada je odlučio da prihvati ponudu, ali očigledno da se baš nije nadao identičnoj igri i rezultatima iz protekle sezone. Pomaka nema.

„Ovo je novi projekat, novi tim... Mnogo okolnosti nam ne ide naruku. To je realnost, previše je problema na početku. Nije lako izgraditi nešto novo, važno je da budemo jaki , da budemo pametni i napravimo dobre procene i donesemo prave odluke. Želimo da budemo konkurentniji i da beležimo rezultate koje Čelsi zaslužuje. Neophodno je da počnemo da postižemo golove, kako bismo pobeđivali“, završio je Maurisio Poketino.  




tagovi

Maurisio PoketinoČelsiZimski prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara