Đorđe Petrović (©Reuters)
Đorđe Petrović (©Reuters)

Čekanje se isplatilo: Đorđe Petrović debitovao za Čelsi

Vreme čitanja: 1min | ned. 10.12.23. | 16:57

Srpski čuvar mreže zamenio Roberta Sančesa u finišu utakmice protiv Evertona

Čekao je, čekao, ali se na kraju isplatilo. Tri i po meseca nakon što je letos iz Nju Ingland Revolušna stigao na Stamford Bridž Đorđe Petrović je debitovao za Čelsi pošto je u finišu utakmice 16. kola Premijer lige na gostovanju Evertonu zamenio Roberta Sančesa.

Igrao se 84. minut kada je španski čuvar mreže napustio igru, navodno zbog povrede kolena, i mesto ustupio Petroviću. Sančes se još ranije, početkom drugog poluvremena, požalio lekarskom timu londonskog kluba na problem, ali je uspeo da nastavi utakmicu. Ne i da je završi, jer je Maurisio Poketino odlučio da ga izvede iz igre u finišu, nakon što se bol nastavio.

Izabrane vesti

I da po prvi put šansu ukaže Petroviću. Ipak, neće bivšem čuvaru mreže Čukaričkog u najboljem sećanju ostati debitantski nastup za Plavce, jer je samo osam minuta kasnije primio gol.

Možda je u toj situaciji mogao da bolje izboksuje loptu, ali ne mari, jer ako se kojim slučajem ispostavi da Sančesa mora na pauzu, imaće 24-godišnji Srbin priliku da se dokaže argentinskom stručnjaku.

Petrović je, inače, postao šesti srpski fudbaler što je na zvaničnoj utakmici zaigrao za klub sa Stamford Bridža. Pre njega dres Čelsija nosili su još Petar Borota, Slaviša Jokanović, Mateja Kežman, Branislav Ivanović i Nemanja Matić. Podsetimo, članovi Plavaca bili su i Slobodan Rajković i Danilo Pantić, ali se za minute nisu izborili.


tagovi

Đorđe PetrovićČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara