Žovan Kabral pogađa za 2:2 (Foto: AFP)
Žovan Kabral pogađa za 2:2 (Foto: AFP)

Sporting se penalom u petom minutu nadoknade spasao prvog poraza u sezoni (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 22.04.21. | 00:24

Ali titula je ozbiljno ugrožena...

U martu se govorilo o prekidu 19-godišnjeg posta. Sporting je samouvereno grabio ka tituli, 19. u klupskoj istoriji i tek drugoj u ovom veku, i delovalo je da nema tima koji bi mogao da mu stane na put. Međutim, pad forme je morao da dođe kad-tad, a po lisabonski tim stigao je u presudnom trenutku, baš kada prvenstvo ulazi u završnu fazu, pa je titula ni nepunih mesec dana kasnije ozbiljno dovedena u pitanje, pošto ekipa Rubena Amorima ni treći put u aprilu nije uspela da slavi.

U prethodne tri nedelje savladala je jedino pretposlednjeplasirani Farense, protiv Famalikaa i Moreirensea osvojila je po bod, večeras u 28. kolu isto toliko. I može da bude bude presrećna što je tako, jer sve do poslednjih desetak minuta Belenenses je na stadionu Žoze Alvalade imao dva gola prednosti, Sporting je bio na pragu prvog poraza u sezoni, ali ga je Žovan Kabral istog spasao pogotkom sa bele tačke u petom minutu nadoknade meča – 2:2 (0:1).

Izabrane vesti

Bodovna prednost istopila se za tili čas. Sporting uoči poslednjih šest rundi ima sedam poena više od Porta, s tim da aktuelni prvak ima utakmicu manje i u slučaju trijumfa nad Gimaraesom sutra prišao bi na minus četiri.

Sporting je na korak od prvog poraza doveo dvostruki strelac Mateo Kasijera, nekadašnji napadač Ajaksa. Doduše, imao je i obilatu pomoć Žoaa Marija i Adana. Portugalskog veziste jer je u finišu prvog dela propustio priliku da sa bele tačke izjednači rezultat, a nekadašnjeg čuvara mreže madridskog Reala pošto mu je na startu drugog poluvremena neodlučnošću poklonio pogodak. Dva udarca u okvir - dva gola.

Sporting se na drugoj strani propisno ispromašivao. Golgeterska kriza još jednom je bila očigledna. Ni na jednom od prethodnih pet mečeva lisabonski tim nije postigao više od jednog gola. Kako se meč bližio kraju delovalo je da neće ni večeras, iako je utakmicu završio sa 28 udaraca ka protivničkom golu. Ipak, uspeo je da iskoristi pad koncentracije gostujućih defanzivaca u finišu i po prvi put još od početka marta mrežu rivala zatrese makar dva puta na jednom meču.

Bedem Belenensesa probio je u 83. minutu Sebastijan Koates, nadvisivši čuvare na petercu prilikom centraršuta Nuna Santoša, da bi u dubokoj nadoknadi meča još jedna ubačena lopta sa boka unela pometnju u redove gostiju. Centaršut iskosa sa desne strane, Kabral je pokušao da loptu glavom vrati u srce šesnaesterca i u ruku pogodio Tijaga Esgaja. Glavni arbitar nije imao dilemu, penal čist kao suza, Kabral je preuzeo odgovornost i pokazao da su mu živci kao konopci, iako su mu tek 22 godine...

PRIMEIRA - 28. KOLO

Utorak

Fereira - Farense 0:2 (0:0)

/Gold 77pen, Isidoro 84/

Sreda

Santa Klara - Moreirense 0:0

Maritimo - Rio Ave 1:0 (1:0)

/Žoel 12/

Braga - Boavista 2:1 (1:1)

/Franseržio 39, Šporar 82 - Perez 28/

Sporting - Belenenses 2:2 (0:1)

/Koates 83, Kabral 90+5pen - Kasijera 13, 54/

Četvrtak

16.00: (2,10) Tondela (3,35) Nasional (3,60)

18.00: (2,65) Žil Visente (3,00) Famalikao (2,90)

20.00: (6,25) Portimonense (4,00) Benfika (1,55)

22.00: (1,35) Porto (4,90) Gimarais (9,50)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Sporting LisabonBelenensesPrimeira

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara