Navijači Trabzona (©Reuters)
Navijači Trabzona (©Reuters)

Sprema se nova ludnica u Turskoj: Trabzon nanišanio duplu krunu

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.05.22. | 12:55

Novi šampion u utorak od 19.30 časova igra revanš meč polufinala nacionalnog kupa. U Kajseriju brani prednost od 1:0

Gol danskog fubalera Andreasa Kornelijusa u 87. minutu prvog polufinalnog susreta Kupa Turske sa Kajserijem približio je Trabzon značajno bliže finalu tog takmičenja. Revanš je na programu ovog utorka od 19.30 časova, kada će Kajseri pred svojom publikom probati da nadoknadi 0:1.

Osvajanje Kupa Turske bilo bi kruna ionako veoma uspešne Trabzonove sezone. Pre svega desetak dana klub sa obale Crnog mora je osvojio titulu, prvu posle 38 godina. Sada bi da to ukrasi još jednim trofejem.

Izabrane vesti

Nema opuštanja i odmora za izabranike Abdulaha Avdžijam, očekuje ih danas četvrti susret sa Kajserijem u sezoni. Sva tri prethodna su pripala Trabzonu, ali nijednom nije bilo lako.

Pre dramatične završnice prvog duela u kupu, odigrali su oni i dva prvenstvena meča. Najpre u oktobru, kada je Trabzon kao gost slavio sa 2:1, zahvaljujući pogotku Anastasiosa Bakasetasa iz penala u 60. minutu. Posle toga su se sastali u februaru, Kajseri je imao na poluvremenu prednost od 2:0, domaćin je do 60. minuta izjednačio, a potom i došao do pobede pogotkom Entonija Nvakaemea u 98. minutu, opet iz jedanaesterca.

19.30: (3,00) Kajseri (3,30) Trabzon (2,40) – prvi meč 0:1

Trabzon je za vikend odigrao 1:1 u Superligi Turske sa Hatajem, a na tom meču nisu u protokolu bili Marek Hamšik i Husejin Turkman zbog povreda. Obojica su se sada vratili treninzima i u konkurenciji su za polufinale, za razliku od Manolisa Siopsisa kojem će oporavak da traje barem još nedelju dana. Grk bi svakako trebalo da bude spreman za finale, ako se Trabzon plasira tamo.

Kajseriju nedostaje danas švajcarski internacionalac Mario Gavranović. Strelac 10 golova ove sezone je istegao butni mišić, zbog čega nije igrao ni protiv Gazijantepa (1:1) u prvenstvu.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

KUP TURSKE – POLUFINALE

Utorak

19.30: (3,00) Kajseri (3,30) Trabzon (2,40) – prvi meč 0:1

Sreda

19.30: (2,25) Sivas (3,30) Alanja (3,25) – prvi meč 2:1

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Kup TurskeTrabzonKajseri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara