Detalj sa meča u Novom Pazaru (© Star sport)
Detalj sa meča u Novom Pazaru (© Star sport)

Sramota Partizana! (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 05.08.20. | 18:52

Novi Pazar napravio najveće iznenađenje od početka nove sezone – 3:2

Nastavlja se Partizanov hod po mukama. U Kruševcu se provukao, u Novom Pazaru osramotio. Ako se mogu donositi zakljuci na osnovu početna dva kola deluje da najave iz Humske o napadu na titulu nisu utemeljene. Odigrali su crno-beli tek dve utakmice na početku nove sezone i nikog, verovatno ni sami sebe, nisu ubedili kako su kadri da jače nego u prethodne tri sezone pritisnu Crvenu zvezdu.

Opravdanja za kiks nema. Kriminalno u odbrani, nezainteresovano na sredini terena i nedovoljno složno u napadu. Posledica: poraz od tima koji je minulo prvenstvo Prve lige Srbije okončao na desetom mestu na tabeli i samo zahvaljujući administrativnoj odluci prebačen u elitni rang – 2:3.

Izabrane vesti

Pričalo se kako sastavu iz Humske prve dve utakmice nove sezone život znače, da bi sa maksimalnih šest bodova stekao šansu za aktivno učešće u borbu za prvo mesto, međutim, rezultat i igra ukazuju da je pred Partizanom još jedna izgubljena takmičarska godina. Od 180 minuta fudbala na startu Superlige valjano je igrao možda 20-ak. Premalo da uopšte razmišlja o kruni. Nedovoljno čak i da se savlada ekipa koja je pre današnje zabeležila tek dve pobede u kalendarskoj godini. Na mestu gde je u martu oružje položio pirotski Radnički, a u maju vranjski Dinamo do nogu je potučen favorit iz Beograda.

Spektakularna utakmica Novog Pazara i sramotna Partizana...

Baš kao i pod Bagdalom, tim Sava Miloševića je odigrao kao da je još na letnjem raspustu. Nijednim gestom nije pokazao da ga interesuju tri boda, niti da ima resurse da ih osvoji. Govor tela pojedinaca, igra u mestu, individualne greške, manjak koncentracije.... Na sve to, ogroman motiv izabranika Kenana Kolašinca rezultzovao je drugom pobedom Novom Pazara nad Parnim valjkom u istoriji. Identičnom kao 2015.

Samo desetak minuta u drugom delu igrao je Partizan kako to od njega očekuju navijači. U tom periodu Takuma Asano i Sejduba Suma su jedan drugom spremili golove, preokrenuli rezultat i delovalo je da bi crno-beli mogli do bodova po receptu iz Kruševca. Preokretom. Ispostavilo se da je to optička varka.

Iako je početku za nijansu, ali samo nijansu, bolje nego protiv Napretka, Partizan iz igre nije uspevao da zapreti inače sjajnom golmanu Marku Dobriću. Sve što su gosti iz Beograda napravili u prvom delu bilo je zahvaljujući prekidima Bibarsa Natha, ali niti su pokušaji iz slobodnih udarac Izraelca bili precizni, niti je imao sreće da neka od ubacivanja završe u mreži.

Kao da je Novi Pazar prepisao model Napretkove igre. Dupli blok i brze kontre. Posle jedne takve Saša Zdjelar je skrivio penal (snimak pokazuje da se napadač domaćih u trenutku kad mu je upućena lopta nalazio u ofsajdu), a Nikola Nedeljković nagovestio senzaciju pred praznim tribinama Gradskog stadiona. 

Novi Pazar je odigrao čak i bolje od Kruševljana. Em je koristio šanse, em ih je stvorio više, em je u odbrani znao da zaustavi krilne napadače Partizana. U prvom poluvremenu Filipa Stevanovića, u drugom Takumu Asana (dok Japanac nije izašao). Velike zasluge za taj podvig idu na adresu Abdulaja Sisea, odigrao je izvanredno u defanzivnom smislu i ukrotio crno-bele tamo gde je trebalo da budu najjači. Na boku. Desni bek iz Gvineje pravdao je reči Sava Miloševića da je u pitanju kvalitetan defanzivac, šteta po ljude iz Humske što im je to dokazao u direktnom obračunu. Još je asistirao za pobednički gol.

Sa razbranjenim Drobnjakom i požrtvovanim Siseom (možda skrivio penal udaranjem MIletića u završnici prvog dela), pitomci Kenana Kolašinca mogli su komotno da pariraju crno-belima, čiji je protok lopte bio neubedljiv, a akcije pročitane. Kad se na to nadovežu neobjašnjive reakcije poslednje linije gostiju jasno je zašto je Novi Pazar minus (1:2) pretvorio u plus (3:2).

Ne zna se ko je u poslednjoj liniji Partizan bio odsutniji i lošiji. Miletić, Ostojić, Vitas i Urošević pravili su kratere u odbrani, maltene zvali domaćina u kazneni prostor, sevale su kontre, a dvojica rezervista Nemanja Perić i Šefkija Rešić (uz pomoć Miletića) kreirali uspeh kakvom se malo ko u Novom Pazaru nadao.

Za feštu u gradu na Jošanici i nemirne snove crno-belih.


DRUGO KOLO SUPERIGE SRBIJE

NOVI PAZAR - PARTIZAN 3:2 (1:0)

/Nedeljković 23pen, Perić 74, Miletić 78 ag - Suma 59, Asano 71/


Stadion: Gradski.

Igrano bez prisustva publike

Sudija: Novak Simović

Žuti kartoni: Delimeđac, Nedeljković, Resić (Novi Pazar), Vitas, Miletić (Partizan)

NOVI PAZAR (4-4-2): Drobnjak - Sise, Vukajlović, Kurdić, Nedeljković (od 84. Zimonjić) - Delimeđac, Kovačević, Tomić, Kecap (Resić od 55) - Dragutinović, Hadžibulić (od 65. Perić).

Klupa: Rnić, Vlajković, Marinković, Kurti, Brunčević, Zimonjić, Dacić, Resić, Perić, Živić, Gordić; Trener: Kenan Kolašinac.

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović - Miletić, Ostojić, Vitas, Urošević - Zdjelar, Natho (Pavlović od 70) - F. Stevanović (od 46. Čolić), Suma (od 77. Ivanović), Asano (od 86. Matić) - Sadik.

Klupa: Stojković, Vujačić, Pavlović, Ivanović, Šćekić, Brežančić, Čolić, Jović, Matić, Lutovac, Smiljanić; Trener: Savo Milošević

SUPERLIGA SRBIJE, 2. kolo

Sreda:

Inđija - Voždovac 0:1 (0:1)

/Stojčev 25/

Novi Pazar - Partizan 3:2 (1:0)

/Nedeljković 22 pen, Perić 73, Miletić 78 ag – Suma 59, Asano 70/

Crvena zvezda - Radnički 3:0 (2:0)

/Nikolićč 43, Spiridonović 45+1, Katai 76/

Javor – Napredak 3:0 (1:0)

/Luković 29, Piščević 61, Otašević 89/

Metalac – Mačva 2:1 (2:1)

/Pecelj 25, Vasiljevič 43 – Marković 17/

OFK Bačka – Spartak 1:3 (1:2)

/Žakula 38 - Tufegdžić 2, 36, 76/

Rad – TSC 1:3 (1:2)

/Jovanović 7 – Zec 1, Silađi 20, Lukić 75/

Radnik – Mladost Lučani 2:3 (1:1)

/Makarić 44, Mitošević 80 – Mićević 25, Odita 90+1, Babić 90+4/

Zlatibor – Proleter 0:2 (0:2)

/Bačanović 17, Živojinović 21/

Vojvodina – Čukarički, u toku



tagovi

novi pazarNovi PazarFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara