Goran Stevanović (©MN Press)
Goran Stevanović (©MN Press)

Srbija se uigrava, Paolo Nikolato kroji tim za Evropsko prvenstvo

Vreme čitanja: 3min | pet. 24.03.23. | 08:46

Duel Orlića i Azurina u Bačkoj Topoli od 18 časova

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole/

Izabranici Gorana Stevanovića žele da poprave utisak nakon neuspeha u kvalifikacijama za ovogodišnje Evropsko prvenstvo mladih selekcija koje se igra u Gruziji i Rumuniji. Pored činjenice da su osvojili treće mesto u grupi iza Francuske i Ukrajine, ostavili su gorak ukus neuspevši da pobede Farska Ostrva u dva meča. Nisu cvetale ruže ni nakon toga, jer su reprezentativci Srbije do 21 godine upisali tri remija protiv Bugarske, Kipra i Severne Makedonije. Na selektoru mladih fudbalera je da odabere tim za naredne kvalifikacije, pa će meč protiv petostrukog prvaka Evrope u uzrastu do 21 godine biti prilika za uigravanje nove ekipe koja na jesen započinje novi ciklus kvalifikacija,

Izabrane vesti

Pojedini igrači su otpali sa spiska što zbog starosne granice, što zbog pada forme ili povreda. Nema golmana Gordića i Gočmanca, defanzivca Kamenovića, koji je iz Lacija otišao na pozajmicu u Spartu Prag. Iz konkurencije je ispao i Damjan Daničić, fudbaler Voždovca, kao i Nemanja Motika. Nema ni Pantovića, Terzića, Belića, dok debi čekaju Ivan Guteša, čuvar mreže Grafičara (mada se očekuje da Stevanović ukaže šansu Filipu Stankoviću iz Volendama, a u konkurenciji je i fenomenalni golman TSC-a Veljko Ilić), zatim tandem iz slovenačkih Domžala, Đurić i Prijović, te Mitar Ergelaš iz Novog Pazara i Partizanova nada, Samed Baždar. Zbog povrede je otpao Nikola Jojić, pa će uzdanica lučanske Mladosti čekati drugu priliku. Stevanović će na raspolaganju imati i proverene igrače poput Drezgića, Rogana, Stefana Mitrovića, ali i Petra Ratkova koji je ovog proleća u izuzetnoj formi.

Mnogo se očekuje od Stefana Mitrovića koji je do sada na sedam mečeva za Orliće postigao četiri gola. Svestan je krilni napadač Crvene zvezde težine utakmice ali smatra da ekipi ne nedostaje motivacije.

"Igramo protiv ekipe koja je dve godine starija od nas, ali bez obzira na to uvek idemo na pobedu i verujemo u sebe. U ovih nekoliko dana dobro smo radili, spremili se. Dobra je atmosfera, jedva čekamo da izađemo na teren“, istakao je Mitrović.

Paolo Nikolato, pod čijom palicom se ekipa i plasirala na Evropsko prvenstvo, pozvao je 26 fudbalera za dve prijateljske utakmice. Njegova ekipa ima u svom sastavu fudbalere koji su izneli kvalifikacije ali su i napunili više od 21 godine pa se može reći da Azurini dolaze sa iskusnijim sastavom, iako se meč vodi kao duel dve selekcije istog uzrasta. Petorica igrača su potencijalni debitanti: Diego Kopola, Nikolo Peroci, Bruno Zapeli, Đovani Fabian i Tomazo Baldanci. Ne želi previše da eksperimentiše iskusni strateg jer mora da sastavi spisak od 23 igrača za prvenstvo Evrope, pa će ovo biti prilika pojedincima da se dokažu.

"Mislim da je pogrešno pričati o eksperimentisanju. Imamo malo vremena da postanemo tim. Moramo da probamo da upoznamo igrače koje imamo na raspolaganju. Odluke koje napravim u ove dve utakmice nemaju veze sa protivnikom koliko sa time da želim da pružim šansu svim momcima koji su sa nama, jer je neće imati između ove dve provere i Evropskog prvenstva. Svi su pokazali veliku želju ali teren je druga stvar i nivo prvenstva je viši nego ovaj koji smo imali do sada i koji ćemo imati u ove dve utakmice“, naveo je Nikolato na konferenciji za štampu uoči polaska za Srbiju.

PRIJATELJSKI MEČ

18.00: (3.80) Srbija M21 (3.35) Italija M21 (1.90)

***kvote su podložne promenama


tagovi

orlićifudbalska reprezentacija Italijefudbalska reprezentacija SrbijePrijateljske utakmice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara