(©Reuters)
(©Reuters)

Srećni čovek Kingsli Koman, Bajern zgazio Frajburg koji nije video kako izgleda centar (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.10.23. | 19:20

Tuhelov tim sve rešio u prvom poluvremenu – 3:0

Kladioničarskim žargonom rečeno, Bajern igra „dva plus“ od početka sezone. Nepogrešivo. Jedino je u prvoj utakmici u Superkupu završio sa „nulom“, ali nakon toga mašina se upalila.

Rezultatski, nije to još onaj Bajern koji melje konkurenciju u Nemačkoj, pitanje je da li će i biti, jer kriza drma minhenski klub na svim nivoima, ali najmanje dva gola u mreži rivala su i dalje standard ispod kojeg šampion države ne ide. Danas je u tu kvotu upao i Frajburg, za kojeg se verovalo da bi mogao da naudi Bavarcima. Umesto toga, jedva da su gosti poneki put prešli centar – 3:0.

Izabrane vesti

Nestabilna je Bajernova forma ove sezone. Čas odigra vrhunsku utakmicu, čas bude ispod svakog nivoa. Tako se jedva izvukao protiv Leverkuzena prošle nedelje (2:2), pa se namučio sa Kopenhagenom u Ligi šampiona (2:1), ali je zato danas potpuno dominirao terenom protiv Frajburga.

Čudnovati igraju i crno-beli. Pobedili su Olimpijakos u Ligi Evrope, izgubili kod kuće od Vest Hema, pali i od Dortmunda... Neuhvatljivi. Zato je postojala sumnja da bi mogli da naprave neko čudo u Minhenu. A, ispostavilo se da su hrabrost i bilo kakve obrise igre zaboravili da ponesu od kuće. Za 70 minuta Frajburg je imao jedan šut ka golu Bajerna! Naspram 14, koliko puta su tukli domaći. Samo što tu nisu stali, nastavili su da jurišaju ka golu rivala do poslednjeg minuta.

Imao je Bajern i malo sreće. Vodeći gol je bila čista slučajnost, smejao se čak i Kingsli Koman. Lopta mu je kod centaršuta prešla preko noge i završila iznad glave golmana Atubolua.

Taj gol je uništio i ono malo samopoštovanja sa kojim je došao Frajburg, pa je u 25. minutu Sane duplirao rezultat (2:0). E, to je već bila tipična Bajernova akcija, u kojoj se strelac maltene ušetao u gol s loptom.

Bio je Sane strelac i trećeg gola za Bavarce u poslednjem minutu prvog poluvremena, samo što je VAR poništio pogodak zbog ofsajda.

Drugo poluvreme je bilo drugačije. Bajern je napadao, sve vreme držao loptu, samo što nije mogao do gola. A, Frajburg ni do lopte. Pritisak je trajao do kraja, s tim što su Bavarci blizu pogotka bili kada je Gorecka udarcem sa 17 metara pogodio stativu, a malo potom se Koman upisao u strelce. I ponovo je imao sreće, lopta je kod njegovog šuta pogodila Guldea i prevarila golmana.

Rutinska pobeda Bajerna, kakva mu je bila potrebna zarad mira u kući pred dvonedeljnu pauzu. Da se malo saberu utisci i probaju da se stišaju duhovi. A, Frajburg? Sa samo jednim udarcem na gol za 90 minuta... Porazno.

BUNDESLIGA – 7. KOLO

Petak

Borusija Menhengladbah - Majnc 2:2 (1:1)

/Nojhaus 22, Skali 88 - Gruda 26, Barkok 75/

Subota

Augzburg - Darmštat 1:2 (0:0)

/Demirović 86 - Skarke 51, Kempe 70pen/

Borusija Dortmund - Union Berlin 4:2 (1:2)

/Filkrug 7, Šloterbek 49, Brant 54, Rajerson 71 - Gosens 9, Bonuči 31pen/

RB Lajpcig - Bohum 0:0

Štutgart - Volfzburg 3:1 (0:1)

/Girasi 67pen, 78, 82 - Gerhart 34/

Verder - Hofenhajm 2:3

/Šmid 17, Stage 90+1 - Bajer 8, Premel 29, Bolter 90+2/

Nedelja

Bajer Leverkuzen - Keln 3:0 (2:0)

/Hofman 22, Frimpong 32, Bonifejs 67/

Bajern - Frajburg 3:0 (2:0)

/Koman 12, 85, Sane 25/

19.30: (1,80) Ajntraht Frankfurt (3,70) Hajdenhajm (5,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Bajern MinhenKingsli KomanFrajburg

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara