Iz arhive: Dino Šarac u dresu Napretka
Iz arhive: Dino Šarac u dresu Napretka

Srpska pijaca: Spartak overio sedam potpisa, Šarac u Napretku, Inđija pazarila u Sinđeliću

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.07.20. | 09:37

Javor ostao bez štopera

Fudbalski klub Spartak Ždrepčeva krv ozbiljno se priprema za novu sezonu. Ovih dana čak sedam igrača je potpisalo ugovore, među kojima su četvorica standardnih prvotimaca, dvojica novajlija i jedan talentovani igrač iz omladinskog pogona.

Kapiten Stefan Milošević, Nemanja Tekijaški, Noboru Šimura i David Dunđerski produžili su ugovore i obavezali se do leta 2022. godine.

Izabrane vesti

Na tri godine saradnju potpisao je novajlija Nemanja Branković, koji je na sever Bačke stigao iz Sinđelića. Ukrajinac Maksim Andrušenko stavio je paraf na četvorogodišnji ugovor. Iz omladinskog pogona prvi profesionalni ugovor potpisao je omladinac Ognjen Mažić, koji je dobio priliku da za prvi tim debituje u finišu sezone protiv Napretka, a sada je potpisao i svoj profesionalni ugovor.

Inđija je celu plejadu novih akvizicija dovela tek pošto se ekipa vratila u svoju bazu posle odrađenih na Zlatiboru.

Posle Eliomara Silve, Jovana Krnete, Marka Konatara, Marka Jovičića, Koste Aleksića, Stefana Purtića i Nikole Tripkovića, Inđija je dovela i Uroša Vukčevića.

Mladi ofanzivni vezista prošlu sezonu proveo u Sinđeliću, a saradnju sa timom iz sremske ravnice potpisap je na tri godine.

Javor je ostao bez iskusnog defanzivca Ivana Rogača, sa kojim je sporazumno raskinula saradnju. Rogač je u tim iz Ivanjice stigao zimus, a jedan od razloga sporazumnog rastanka leži u očekivanju nekadašnjeg polaznika Zvezdine škole da ima bolji status u timu.

“Sa čelnim ljudima postigao sam dogovor o raskidu ugovora. Kad se sve sabere i oduzme mogu reći da nisam otišao nezadovoljan, ali da je moglo bolje veravtno jeste, jer uvek može bolje. Mislim da kvaliteti koje posedujem u Javoru nisu korišćeni u potpunosti i u neku ruku je zbog toga došlo do razlaza. Još ne znam gde ću nastaviti karijeru, ali u narednom periodu moram da izvagam šta je najbolje“, rekao je Rogač za Sportski žurnal.

Napredak je posle potpisa Miroljuba Kostića i Nikole Lekovića angažovao iskusnog ofanzivnog vezistu Dina Šarca. Došao je iz kulskog Hajduka, a kako je sam priznao sa direktorom kluba Vladimirom Arsićem i sportskim direktorom Bojanom Miladinovićem se oko saradnje dogovorio “za pet minuta“. Razlog je verovatno i to što je Šarac već branio boje kluba pod Bagdalom, u sezoni 2016/17. 



tagovi

Ivan RogačDino ŠaracStefan MiloševićLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara