Srđan Blagojević i Marko Savić (©Starsport)
Srđan Blagojević i Marko Savić (©Starsport)

Šta je to sa Sočijem i Srbima? Posle Lazetića pominju se i Marko Savić i Srđan Blagojević

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.12.23. | 15:40

Mada i drugi treneri

Soči na poslednjem mestu prvenstva Rusije, Soči u paničnoj potrazi za novim trenerom posle odlaska Aleksandera Točilina. I Soči po svemu sudeći vrlo zagrejan za ideju da na klupu postavi srpskog trenera.

Prvo se pojavilo ime Žarka Lazetića koji se radom u TSC-u negde i preporučio inostranim klubovima, ali onda i dva, bar široj javnosti, manje zvučna imena.

Izabrane vesti

Prvi je 39-godišnji Marko Savić, vrlo talentovani strateg Voždovca, koga Rusi poznaju još od ranije, jer je od 2014. do 2016. radio kao trener u akademiji Krasnodara, koji sada mesta šefa struke predvodi Vladimir Ivić.

Drugo ime će možda iznenaditi one koji ne prate pažljivije domaći fudbal, jer je reč o Srđanu Blagojeviću, a on je u Mozzart Bet Superligi vodio samo 24 utakmica, od toga 20 na klupi Javora, i nije imao uspeha koji bi odjeknuo u široj javnosti. Međutim, odlično je prethodno posao obavljao u Inđiji u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije. I to su stručni ljudi primetili, pa je posle Inđije radio u kazastanskom Kaspiju, a zatim i Astani s kojom je u sezoni 2022/2023 bio i prvak Kazahstana.

Zatim je otišao u Debrecin, trenutno je četvrti na tabeli Mađarske. Verovatno baš zbog toga sportski direktor mašarskog tima se već oglasio i demantovao da 50-godišnji Blagojević ide. Ali Rusi i dalje tvrde da je sporazum moguć, ako Soči plati obeštećenje od 500.000 evra.

Isto tako, Rusi pišu da Soči ima i druge opcije, odnosno nešto atraktivnija, zvučnija imena.


tagovi

Marko SavićSrđan BlagojevićSoči

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara