(Reuters)
(Reuters)

Šta se dešava sa Vlahovićem kad puca penale? Alegri je spreman da mu opet da šansu

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.12.23. | 00:09

Trener Juventusa zaštitnički nastrojen prema srpskom špicu i posle promašaja u Monci

Ponekad deluje da je nestrpljivoj italijanskoj javnosti samo potreban povod da nekog napadne. U poslednje vreme sve češće je oštrica kritika usmerena ka Dušanu Vlahoviću, ali za razliku od minule sezone, tokom koje je i sam umeo da ga javno proziv, Masimiljano Alegri se sad zaštitnički odnosi prema centarforu Juventusa.

Pomoglo je, verovatno, što je Federiko Gati u nadoknadi meča sa Moncom pogodio za 2:1, pa je Stara dama dobila meč u čijem uvodu srpski reprezentativac nije iskoristio jedanaesterac. Već treći otkako nosi crno-beli dres. Dovoljno da novinari upitaju Maksa da li razmišlja o promeni izvođača penala.

Izabrane vesti

Juveov strateg nije ponudio konkretan odgovor.

Videćemo. Ako igrač promaši jedanaesterac, to ne znači kako ne bi trebalo da ga ponovi“, istakao je Alegri.Istini za volju, Mikele de Gregorio je odbranio Vlahovićev šut sa 11 metara. Prethodno je to u septembarskom okršaju sa Empolijem učinio Ertrit Beriša. Još ranije, u martu ove godine, nije iskoristio najstrožu kaznu na meču sa Sampdorijom. Od poslednjih pet penala za Juventus iskoristio je samo dva, protiv Frajburga proletos u Ligi Evrope i tokom avgustovskog gostovanja Udinezeu.

Dušan je odigrao dobru utakmicu u Monci, ostao je koncentrisan (i posle promašaja, op. au) što je najvažnije. Za ostalo, videćemo. Tehnički je igrao veoma dobro“, nastavio je Alegri.

Njegovo zadovoljstvo proističe i iz činjenice da je Juventus napokon našao način da savlada Moncu, od koje je izgubio oba meča u minulom prvenstvu.

Ovo su tri važna boda u gostima, bilo je važno pobediti tim koji nam nije dozvolio ni da postignemo gol prošle sezone. Mnogo utakmica je ostalo do kraja sezone, momcima koje predvodim se mora pomoći, potrebna im je podrška, jer rade važne stvari. Naš cilj je da se plasiramo u Ligu šampiona“.

Čak i da u tome uspe, Alegri nije siguran hoće li ostati na klupi, te novinari stalno postavljaju pitanje njegovog statusa.

Kada dođe zima, uvek se poteže pitanje moje budućnosti, ali je od toga važnija budućnost kluba. Juve mora da planira narednih nekoliko godina, takav pristup čini fudbal jednostavnim. U dobrim sa odnosima sa Kristijanom Đuntolijem, Đovanijem Manom i Mauriziom Skanavinom. Imamo jasan cilj: učešće u Ligi šampiona sledeće sezone. Imamo neke mlade igrače koji se pojavljuju i koji su bitni“, dodao je Masimilijano Alegri.



tagovi

Dušan VlahovićMasimilijano AlegriJuventus

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara