Dejan Stanković (©Reuters)
Dejan Stanković (©Reuters)

Stanković klizi ka ivici ponora: Luis Alberto golčinom zakopao Sampdoriju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.02.23. | 22:55

Lacio do trijumfa u finišu, nastavlja da se trka sa Romom za Ligu šampiona – 1:0

Šta god da Dejan Stanković pokuša – ne vredi. Menjao je temperamentni stručnjak tokom zime, proluftirao je ekipu i upumpao svežu krv, ali izleda da ništa ne može da pokrene Sampdoriju. Do kliničke smrti još nije dogurala, ali nije ni daleko.

Smeši se klubu iz Đenove odlazak u Seriju B, sve je bliži tom scenariju. A, ne tako davno navijači Sampdorije izrugivali su se najvećem rivalu zbog ispadanja iz elitnog ranga italijanskog fudbala. Sva je prilika da će i njihov voljeni klub zadesiti ista sudbina. Crnom scenariju približio ju je Luis Alberto – 1:0 (0:0).

Izabrane vesti

I dalje srpski stručnjak ima podršku predsednika kluba, veruju mu u Sampdoriji, ne gube nadu, ali slamku spasa ne pronalazi. Uvek nešto pođe po zlu. Promašivali su igrači Sampdorije penale, primali golove u nadoknadi, i u Rimu su bili blizu osvajanja boda – u poziciji u kakvoj se nalaze bio bi veliki kao kuća – ali su i ovoga puta ostali praznih šaka.

Ne, sada ga nisu izgubili zbog greške, već zbog majstorstva. Trenutka inspiracije i otvaranja stopala Luisa Alberta. Nije uspeo da primiri loptu Sergej Milinković Savić, ispalo je tako da je odigrao povratnu, a španski vezista je nanišanio i – pogodio. Idealan položaj tela i lansiran projektil. Nemoćan je bio Emil Audero. Gol pogledajte OVDE.

Sve dobro što je do tada tim iz Đenove uradio na Olimpiku palo je u vodu. A, jeste mnogo toga. Najubojiti bili su zaustavljeni. Čiro Imobile nije stigao do dvocifrenog broja golova u seriji A, bar ne u duelu sa ekipom Dejana Stankovića, ni Pedro i Narednik nisu naudili odbrani Sampdorije, a pretili su. Španski veteran i srpski reprezentativac su, uz Luisa Alberta – igrač utakmice – i Felipea Andersona, prestavljali najveću opasnost po goste.

Pleli su mrežu, gradili akcije za indisponiranog Čira Imobilea i na kraju je Luis Alberto otvorio stopalo, a i Sampdoriju. Nisu gosti bili bez šansi, ali izostale su one kolosalne. Manolo Gabijadini i Sem Lamers su pokušavali nešto da promene, nadao se i Dejan Stanković da će izmenama razmrdati ekipu, ali ništa nije dalo željeni rezultat. Sampdorija je ostala pretposlednja sa svega 11 bodova i u narednom kolu igra utakmicu iz kategorije “biti il’ ne biti” sa Kremonezeom.

SERIJA A – 24. KOLO

Subota

Empoli - Napoli 0:2 (0:2)

/Ismajili 17, Osimen 28/

Leče - Sasuolo 0:1 (0:0)

/Torstvedt 65/

Nedelja

Bolonja - Inter 1:0 (0:0)

/Orsolini 76/

Salernitana - Monca 3:0 (0:0)

/Kulibali 52, Kastanos 66, Kandreva 71/

Udineze - Specija 2:2 (1:1)

/Beto 22, Pereira 55 - Nzola 6, 72/

Milan - Atalanta 2:0 (1:0)

/Muso 26ag, Mesijas 86/

Ponedeljak

Verona - Fjorentina 0:3 (0:2)

/Barak 12, Kabral 38, Biragi 89/

Lacio - Sampdorija 1:0 (0:0)

/Luis Alberto 80/

Utorak

18.30: (5,90) Kremoneze (3,70) Roma (1,70)

20.45: (1,82) Juventus (3,60) Torino (5,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Dejan StankovićLacioSampdorijaSerija ALuis Alberto

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara