Igrači Crvene zvezde uoči duela sa Šahtjorom
Igrači Crvene zvezde uoči duela sa Šahtjorom

Stankovićeva dilema na desnoj strani, čeka se Kanga za idealan mozaik

Vreme čitanja: 3min | pet. 04.02.22. | 10:06

Jasno je da će trener crveno-belih menjati formaciju za evropski dvomeč, uticaj Edmunda Ada bio bi veliki

Crvena zvezda je prekinutim duelom sa Altahom završila tronedeljni boravak u turskom Beleku. Trener crveno-belih Dejan Stanković imao je ispred sebe tri sedmice da sanira uočene nedostatke u igri tokom jeseni, najviše kada je reč o agresiji na protivničkoj polovini. Za razliku od leta mladi stručnjak imao je još jednu povoljnu okolnost. Pojačanja, dovedena da prave instant razliku, napadač Ohi i desni bek Kristijano Pičini došli su na vreme. Uz ogradu da je malih problema sa umorom imao nekadašnji bek Valensije.

Pičini je došao iz takmičarskog ritma, ali je bilo jasno, posebno tokom direktnih duela sa mladim Mudrikom iz Šahtjora, da će mu biti potrebno vreme da dostigne zadovoljavajuću formu. Ipak je iza njega jako težak period i gotovo dve sezone neredovnog igranja.

Izabrane vesti

I pored svega navedenog Dejan Stanković ima jasnu sliku kada je u pitanju početak prolećne sezone. Najveća dilema vezana je za ofanzivni deo manevra, odnosno igrača koji bi trebalo da čini idealno društvo Aleksandru Kataiju i Mirku Ivaniću. Nagovestio je u više navrata Dejan Stanković da će istrajati na kvalitetima Filipa Falka, i da bi on mogao da bude džoker u prolećnoj polusezoni. Bivši član Lečea je počeo duel sa Mariborom i po običaju oscilirao. Istina imao je nekoliko lepih poteza, ali nije bio učinkovit i opasan kao Katai ili Ivanić.

Deluje da će Falko dobiti šansu na prvenstvenoj premijeri protiv Čukaričkog, s obzirom da El Fardu Ben nije mogao da bude na pripremama u Turskoj. Zbog učešća na Kupu afričkih nacija. Kao kandidat za tu poziciju pominje se i Rišairo Živković. Iz Antalije su dolazile vesti da bivši mladi reprezentativac Holandije radi odlično i pokazuje znake života. Ali nedostajalo mu je ubojitosti na utakmicama. Divnu šansu promašio je u sudaru sa Altahom posle centaršuta Filipa Falka. Ako ništa drugo Živković je pokazao veću želju nego u nekom prethodnom periodu, kada je delovao odsutno i nezainteresovano. Videćemo kada će mladi Motika doveden iz Bajerna istaći kandidaturu za mesto startera, nije realno da bude u kombinaciji za Čukarički, s obzirom da nije imao nijedan timski trening.

Pored Pičinija, neprikosnovenih Dragovića i Rodića, poslednju četvorku činiće i Strahinja Erakovića. Popularni Čupa se nametnuo kao prvi bonus Crvene zvezde i neko na čijim kvalitetima će klub istrajati.

Sanogo je siguran na poziciji zadnjeg veznog, a za idealan scenario nedostaje Gelor Kanga. Gabonac je, baš kao i Ben, propustio pripreme u Antaliji zbog Kupa afričkih nacija. Ali pošto je reč o starosedeocu ne bi bilo iznenađenje da dobije mesto u startnoj postavi već naredne sedmice.

Crvena zvezda ima dubinu u veznom redu. Kao partneri Sanogu apliciraju Nenad Krstičić, Slavoljub Srnić koji je imao veliku minutažu i mlade snage poput Petra Stanića i Nikole Stankovića koji je u dobroj meri iskoristio šansu.

I pored toga dolazak Ada iz Šerifa bi mnogo značio Dejanu Stankoviću. Pre svega jer bi u domaćim mečevima mogao da koristi Sanogoa kao štopera. Da ne govorimo o tome da Dejan Stanković izuzetno ceni kvalitete aktuelnog člana Šerifa.

„Imam samo još jednu želju. Nekada su želje jedno, realnost drugo“, poručio je Stanković, aludirajući na Ada.

Ipak, i dalje postoje realne šanse da se mladi vezista iz Gane presli u Ljutice Bogdana.

U nadolazećim mečevima osmine finala Lige Evrope Dejan Stanković će koristiti formaciju sa trojicom štopera. Po svemu sudeći sa Sanogom kao centralnim defanzivcem, odnosno Dragovićem i Erakovićem. Takva odluka ostavila bi malu rupu u sredini, odnosno tražio bi se partner Geloru Kangi.

Srnić je lepo obavljao specijalne zadatke Dejana Stankovića, očekuje se i mnogo veći uticaj Nenada Krstičića.

Kao u odbrani i u napadu nema mnogo dilema. Ohi je prvi izbor, Pavkov će biti alternativa, ali sa značajnom ulogom.


tagovi

Dejan StankovićGelor KangaEl Fardu BenFilipo Falko

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara