Terzić i Stevanović (© MN Press)
Terzić i Stevanović (© MN Press)

Stanojević je specijalista za Čukarički: Nikola Terzić testira golmana sa kojim je igrao u Prvoj ligi

Vreme čitanja: 4min | ned. 10.04.22. | 09:57

Brđani imaju bolji učinak kad im svira Novak Simović, nego kad arbitar iz Vrbasa deli pravdu Partizanu

Sudar dva crno-bela tima. Jedan igra za svoj groš, drugi za zadržavanje koraka sa Crvenom zvezdom. Partizanu gostovanje na Banovom brdu (19.05, TV Arena Premijum 1) znači daleko više nego Čukaričkom, pošto se tim iz Humske trka sa večitim rivalom za titulu, dok će ekipa Saše Ilića osnovni deo prvenstva završiti na trećem mestu i nije opterećenja rezultatskim imperativom.

Sastav Aleksandra Stanojevića u duel ulazi oporavljen posle kiksa sa Napretkom, u međuvremenu je prebrodio teško gostovanje u Surdulici i savladao TSC, mada je protiv Radnika jurio minus, a duel sa timom iz Bačke Topole rešio iz prekida. Što sugeriše da su neki od problema ostali nerešeni i možda je poslednje kolo ligaškog dela sezone prilika da pokaže da (li) je sa njima raskrstio.

Izabrane vesti

Poslednjeg dana oktorba, kad se prethodni put namerio na Čukarički, oslonio se na defanzivce. Pogađali su štoper Igor Vujačič i bek Marko Živković, uz napomenu da su se na tom susretu Brđani siti naigrali fudbala, promašili nekoliko zicera, pogađali okvir gola...

U duelima sa Zvezdom i Partizanom insistirao sam, pre svega, na tome da Čukarički pokaže karakter. To je osnovni preduslov za dobar rezultat protiv ekipa takvo kvaliteta. Uspevali smo na gostovanjima u Humskoj i na stadionu „Rajko Mitić“. Igra je bila dobra, doduše, rezultat je izostao. Tad nismo koristili šanse, trebalo bi da ih sačekami kad ih bude iskoristimo“, istakao je pred duel sa klubom kome je posvetio maltene celu igračku karijeru Saša Ilić, strateg Čukaričkog.

Na suprotnoj strani je njegov nekadašnji saigrač, potonji i pretpostavljeni Aleksandar Stanojević. Možda i najveći adut Parnog valjka pred ovaj duel. Pet puta u karijeri namerio se na Čuku i uvek je savladao. Najpre 4:2, potom uvek bez primljenog gola (4:0, 1:0 i dvaput po 2:0).

„Očekujem neizvesnu utakmicu. Agresivnu igru Čukaričkog, intenzivna su ekipa, mlada, dosta potentna i fizički dominantna. Čeka nas zahtevna utakmica. Imaju dosta brzih igrača u sredini, Lukića, Kovača i Mijailovića, to je njihova osovnina“, ocenio je Stanojević, akcentujući, između ostalog, vezistu domaćina za koga je zimsu bio zainteresovan.

Pitanje je kome će trener Parnog valjka ukazi poverenje među stativama (da li bivšem golmanu Čukaričkog Stevanoviću ili ovog proleća ne baš uverljivom Popoviću), očekuje se da štoperski tandem opet formiraju Igor Vujačić (nije igrao protiv Loznice) i Siniša Saničanin, a da mesto bonusa zauzme Nikola Terzić. Bude li tako, mladi reprezentativac će se nameriti na momka s kojim je u drugoj poloivini 2020, neposredno pre dolaska u Humsku, delio svačionicu. U pitanju je Novak Mićović, 20-godišnji golman Čukaričkog, u prilici da brani posle prodaje Đorđa Petrovića Nju Inglandu. Terzić i Mićović su tad igrali na pozajmici u IMT-u, delovalo uverljivo na terenima Prve lige, a sad će se naći oči u oči na velikoj sceni. Možda bi neiksustvo čuvara mreže Brđana (samo šest superligaških utakmica ove sezone) mogao da bude jedan od aduta Partizana prilikom još jednog samita sa Sašom Ilićem.

Nismo se videli ni čuli od prošle utakmice. Ovaj naš posao je tenzičan, svako se bori za sebe. Njemu, naravno, želim sve najbolje, dobro gura i dobro radi, a videćemo se na terenu“, dodao je Stanojevć.

Samo na prolećnoj premijeri, kad je gostovao na Marakani, Ilićev tim je poražen u 2022. Otad je četiri utakmice dobio, tri remizirao, a Čukarički je u poslednjih 27 prvenstvenih mečeva kod kuće pretrpeo samo dva poraza. I to od večitih...

Svi znaju koliko Partizan meni znači, tu nema šta da se krije, ali sam profesionalac i trudiću se da ostvarim što bolji rezultat“, zaključio je Ilić.

KAD SUDI SIMOVIĆ ČUKA OSVAJA VIŠE BODOVA OD PARTIZANA

Arbitraža utakmice na Banovom brdu poverena je Novaku Simoviću, ove sezone akteru 19 superligaških utakmica kome će naredni žuti karton biti jubilarni 100. na terenima elitnog ranga u ovom prvenstvu.

Simović je taličniji Čukaričkom nego Partizanu. Brđani su sa arbitrom iz Vrbasa na centru od 16 utakmica dobili sedam i još toliko remizirali (uz samo dva poraza), dok je crno-belima Simović sudio 17 puta, ostvarili su takođe sedam pobeda, međutim, pretrpeli su pet poraza, uz identičan broj nerešenih rezultata.

-----------------------------------------------------

ČUKARIČKI – PARTIZAN, 19.05 (TV Arena Premijum 1)

Beograd

Banovo brdo

Sudija: Novak Simović

Projektovani sastavi

ČUKARIČKI (4-2-3-1): Mićović – Stevanović, Šapić, Drezgić, Roganović – Kovač, Mijailović – Čolović, Lukić, Endijae – Rakonjac. Trener: Saša Ilić.

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović – Miljković, Vujačić, Saničanin, Urošević – Jevtović, Zdjelar – Terzić, Natho, Menig – Rikardo. Trener: Aleksandar Stanojević.

SUPERLIGA SRBIJE – 30. KOLO

Subota

Spartak Subotica - Kolubara 4:3 (1:0)

/Srećković 52, Nikolić 66, 73 pen, Tošeski 90+2 - Marjanović 35, Đuranović 75, Andrić 86/

Mladost Lučani - Radnički (N) 2:0 (2:0)

/Bojović 27 pen, 59/

Nedelja

14.00: (2,00) TSC Bačka Topola (3,45) Voždovac (3,80)

17.00: (1,07) Crvena zvezda (12,0) Radnički Kragujevac (30,0)

19.05: (7,75) Čukarički (4,40) Partizan (1,43)

Ponedeljak

18.30: (1,97) Napredak (3,45) Metalac (3,90)

18.30: (1,97) Radnik Surdulica (3,45) Novi Pazar (3,90)

18.30: (1,72) Vojvodina (3,60) Proleter (5,10)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Nikola TerzićAleksandar StanojevićSaša IlićFK PartizanČukarički

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara