Stanojević (© Star sport)
Stanojević (© Star sport)

Stanojević: Odsutna trojica napadača! Natho i Suma mogu zajedno, počeli su protiv Zvezde

Vreme čitanja: 3min | pet. 04.12.20. | 15:11

„Preguraćemo nekako ovu godinu“, kaže trener Partizana pred duel sa Čukaričkim

Partizan u zaletu, ali sputan kadrovskim problemima. Vezao je pet pobeda u prvenstvu i Kupu Srbije, popravio ambijent za rad, razgalio navijače gostovanjem u Senti, ali i dalje ne može da računa na sve igrače. Najveće nevolje su u špicu, pošto čak trojica nisu spremna za duel sa Čukaričkim u okviru 17. superligaškog kola.

Filipa Holendera je oborio virus korona, Lazar Marković je rovit, a Žan Kristof Bajbek, iako se vratio treninzima, nespreman da zaigra u subotu od 16 časova (TV Arena sport 1).

Izabrane vesti

Problematično je što su nam trojica napadača van stroja. Mada, mi smo Partizan, imamo veliki fond igrača, generalno smo u redu, međutim, Bajbek se tek priključio ekipi, neće konkurisati za meč ovog kola, hoće za naredni, sa Voždovcem. Zdravstveno je Francuz na 90 odsto, dok je spremnost relativna. Dugo nije trenirao. Marković bio na određenim terapijama i nije spreman. Holender je pozitivan na virus korona. Ne bi bio problem da imamo i pet, šest povređenih, ali jeste što su svi na istoj poziciji. To bi bilo kao da su se povredila četvorica štopera, pa morate da stavljate zadnje vezne u odranu. Preguraćemo ovu godinu nekako. Uvek imamo rešenja“, sleže ramenima Aleksandar Stanojević.

Moraće trener crno-belih da posegne za alternativnim rešenjima. U napad će verovatno prekomandovati Takumu Asana.

„Nije Japanac isti u špicu ili na boku, ali imamo njega i Nikolu Štulića. Mladi centarfor nije spreman da ponese breme ovako teške utakmice. Prvo mora da pokaže na treningu da je spreman da nosi igru Partizana. Protiv Proletera je dobro ušao, nagovestio nešto...“

Jedna dilema biće rešena slanjem Asana na mesto centarfora. Ostaje pitanje ko će igrati iza, da li je „desetka“ rezervisana za Bibarsa Natha ili Sejdubu Sumu. Eventualno obojicu?

„Suma je opasan u svakom trenutku. I kad počinje i kad ulazi. Nevolja je u tome što zbog povrede na derbiju nije potrčao mesec dana. Gvinejac i Natho mogu da igraju zajedno, počeli smo derbi sa njima. Problem je što nisam siguran da je Suma spreman da izdrži veći deo utakmice. Da se nije desilo ovo sa Holenderom znao bih tim. Ovako...“

Raduje Stanojevića što je u nizu od pet pobeda samo Spartak uspeo da postigne gol Partizanu, što odbrana deluje uverljivije nego s početka sezone.

Bilo mi je bitno da nam protivnici ne stvaraju šanse. Nismo na tom planu imali probleme, igrači prihvataju moje zamisli. Stabilniji smo, ne samo poslednja četvorka, već cela ekipa“.

Na redu je novi izazov. Protiv ekipe koja u prvenstvu mesec i po ne zna za poraz.

Čukarički je izutetan, stabilan, bori se za Evropu, pratim rad trenera Dušana Đorđevića, polako unosi svoj stil. Reč je o direktnoj i konkretnoj ekipu, odlične napadačke linije, sposobnoj da lako dođe na 20 metara od gola protivnika. Biće neizvesna utakmica. Voleo bih da je rešimo u prvom delu, ali imaće i Čukarički dosta šansi, moramo da budemo spremni na sve“, obazirv je Aleksandar Stanojević, šef stručnog štaba Parnog valjka.


tagovi

FK PartizanAleksandar Stanojević

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara