Dragoslav Stepanović (Star sport)
Dragoslav Stepanović (Star sport)

Stepi napao Fredija: Dalje ruke od naših igrača, imaš milion drugih na svetu

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.07.21. | 17:01

Legendarni srpski trener ogorčen na bivšeg direktora zbog Filipa Kostića

Interu je izgleda bilo preskupo da izdvoji između 25.000.000 i 30.000.000 evra za kupovinu dugogodišnje želje Filipa Kostića, ali Herti očigledno nije.

Iako konkretna ponuda iz Berlina nije došla na adresu Ajntrahta, očekuje se svakog dana da ona stigne u Frankfurt. Herti novac nije problem u poslednjih nekoliko prelaznih rokova. Otkako je prebogati gazda Lars Vindhorst rešio da uloži svoj novac, Herta je samo na kupovine novajlija u poslednje dve godine potrošila blizu 150.000.000 evra. Što je ozbiljan novac za bundesligaša koji se ne zove Bajern Minhen, Borusija Dortmund ili Lajpcig.

Izabrane vesti

Kostić bi mogao da bude ubedljivo najskuplje pojačanje u Vindhorstovoj eri. Ako Herta plati traženih 30.000.000 evra. Najveći zagovornik transfera je sportski direktor Fredi Bobić. Čovek koji je istu funkciju prethodnih godina obavljao baš u Ajntrahtu.

Upravo je on u Frankfurt i doveo Kostića. I sada je stao na žulj onima koji vole Ajntraht. Legendarni srpski trener Dragoslav Stepanović koji među navijačima Ajntrahta ima kultni status, zamerio je Bobiću što pojačanja ’peca’ baš u Frankfurtu.

U razgovoru za Bild, popularni Stepi je komentarisao situaciju oko Kostića.

„Imam samo jednu poruku za Fredija Bobića: Drži ruke dalje od naših igrača! Na svetu postoji milion drugih koje možeš da dovedeš“.

On se čudi i samom Kostiću koji razmišlja da ode iz tima koji se bori za Evropu u tim koji je često u zoni ispadanja.

„Naravno da novac može biti presudan faktor za Filipa, ali pitam se šta on zapravo želi u Berlinu? Ne igraju Evropu, a put od ekipe koja se bori za opstanak do plasmana u vrh tabele nije lak i jednostavan. Pitanje je da li će Herta uspeti u tome“.

Promena ambijenta u Kostićevim godinama može biti mač sa dve oštrice, smatra Stepi.

„Kostić ima 28 godina i njegova snaga će uskoro početi da slabi. Onda više neće biti tako dominantan u sprintevima niz aut liniju. U novom klubu će morati odmah da bude bolji od ostalih, dok bi mu u Ajntrahtu nekad progledali kroz prste kad odigra slabiju utakmicu“.

Ipak, legendarni srpski stručnjak se nada da postoje šanse za Kostićev ostanak u gradu na Majni.

„Ako bi mu Ajntraht ponudio dugoročniji ugovor, sa opcijom ostanka u klubu kad završi karijeru, mislim da bi ga on prihvatio“, kaže Stepanović.

Inače, Kostićevom transferu se nadaju i u Hamburgu. Bivši klub srpskog reprezentativca polaže prava na pet odsto od narednog transfera. Takav dgovor je sklopljen kada je Ajntraht otkupio Kostića od Hamburgera. U ovom slučaju bi to moglo da bude oko 1.500.000 evra.


tagovi

Dragoslav StepanovićFilip KostićFredi Bobićletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara