Tijago i Sinkernagel (©Reuters)
Tijago i Sinkernagel (©Reuters)

Što Belgijanci mogu da udese, to ne može niko! Klubovi iz Briža zagorčavaju život svima (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.04.24. | 20:42

Sve je otvoreno, čak četiri tima može do titule...

Ono što je važilo i prethodnih godina u Belgiji, važi i ove: do poslednjeg kola neće se znati ko pije, a ko plaća. Što oni mogu da udese – to ne može niko! Protekle sezone Antverpenu je Tobi Aldervejreld na čudesan način doneo titulu, bio je junak nikad luđeg raspleta, ispunio je dečačke snove. A, sada... Sve je otvoreno. I nikakvo iznenađenje neće biti ako se sve opet raščivija tek u poslednjim minutima. Ili sekundama.

Preko noći je prednost Union Sen Žiloaza nestala zbog podele bodova, a predratni velikan se svojski potrudio da i to mali što mu je preostalo nakon iste ispusti. Scenario se ponavlja, istovetan je. Bez svega je ostao za dva kola u doigravanju. Zagorčao mu je život Serkl Briž – 2:3 (1:2), da bi koji sat kasnije imao makar malo razloga za radost. Klub Briž je bacio na kolena Anderleht i napravio sveopšti haos u belgiji – 3:1 (1:0).

Izabrane vesti

Klubovi iz Briža zagorčavaju život svima! Danas su zbog njih gutali knedle timovi koji su viđeni kao jedini kandidati za titulu. Ne, više to nije trka udvoje, više nisu samo Union Sen Žiluaz i Anderleht. Krug se proširio, čak četiri ekipe mogu do titule. Ko zna, možda i više, jer u Župiler Pro ligi ništa nije nemoguće.

Union na kraju dana može da raduje samo to što najveći klub u zemlji nije iskoristio poklon Serkl Briža. Omogućio mu je da se osami na vrhu, međutim, trebalo je dobiti ili makar uzeti bod na Jan Brejdel stadionu, gde Anderleht tradicionalno igra lude utakmice. Pre mesec i po dana je gubio, poništena su mu dva gola... Sve se okrenulo u završnici. Luis Vaskes dao je nadu, a kolumbijski vezista Nilson Angulo u nadoknadi bacio navijače u trans.

Nilsonu Angulu bio je to prvenac ove sezone u belgijskom šampionatu, a Anderlehtu ne danas bilo potrebno neko slično čudo, jer Klub Briž je vodio praktično od početka. Brendon Mele je otvorio goste posle samo tri minuta, dao je orkanski vetar u leđa domaćinu, koji je nastavio da melje i u drugom poluvremenu nokautirao velikog rivala. I konačno dobio Rafaela Onjediku.

Velike nade su u Klub Brižu polagali u nigerijskog defanzivnog vezistu, Midtjilandu su iskreširali 9.500.000 evra za njega pre dva leta. Igrao je toplo-hladno, golove skoro da uopšte nije davao. Niti je imao značajan uticaj na igru napred. Od novembra nije zatresao mrežu, a sada – dva komada!

Anders Drejer se kasno pojavio, gol u nadoknadi apsolutno ništa nije promenio. Iza brega u Belgiji, sa Jan Brejdel stadiona, valja se ogromna pretnja po Unionove i Anderlehtove šampionske snove. A, ne smeju da zaborave ni na Genk...

BELGIJA 1, PLEJ-OF - 2. KOLO

Subota

Antverpen - Genk 0:1 (0:1)

/El Hađ 43/

Nedelja

Union Sen Žiloaz - Serkl Briž 2:3 (1:2)

/Nilsen 45+5pen, Ekert 90+2 - Minda 5, Denki 6, Somers 71/

Klub Briž - Anderleht 3:1 (1:0)

/Mehele 3, Onjedika 61, 89 - Drejer 90+1/



tagovi

AnderlehtKlub BrižUnion Sen ŽiloazSerkl BrižŽupiler Pro liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara