(©Reuters)
(©Reuters)

Strahinja Pavlović: Najbolji saigrač Dušan Tadić, najteži protivnik Bernardo Silva

Vreme čitanja: 3min | pon. 28.08.23. | 14:35

„Iako nisam mnogo igrao, iskustvo u Monaku mi je dosta pomoglo“, kaže srpski as

Kada je ušao u tim reprezentacije Srbije, Strahinja Pavlović je zgrabio mesto u poslednjoj liniji i iz njega više nije izlazio.

Rođeni Šapčanin je sa 22 godine skupio 28 nastupa u dresu Orlova, postigao je dva gola, od kojih je jedan bio na Svetskom prvenstvu u Kataru. I upravo nastup na Mundijalu mu je najlepši doživljaj u karijeri, otkrio je Pavlović u intervjuu za World Football Index.

Izabrane vesti

„Nastup na Svetskom prvenstvu je bio fenomenalno iskustvo. Štet je što tim nije pružio svoje najbolje partije na turniru. Pored toga, jedan od najlepših trenutaka u dresu reprezentacije mi je i pobeda nad Portugalijom u Lisabonu, kojom smo izborili plasman na Mundijal. Postigli smo gol za pobedu u 91. minutu. Taj trenutak je bio neverovatan“, ispričao je Pavlović.

Jedno od pitanja je bilo i ko su mu bili najbolji saigrač i najteži protivnik do sada na terenu.

Istakao bih Dušana Tadića kao najboljeg saigrača do sada. Igram sa njim u reprezentaciji Srbije. Neverovatno je kako čita igru i šta sve radi na terenu. Ima neverovatnu karijeru, a i dalje igra na najvišem nivou. Moj najteži protivnik do sada je bio Bernardo Silva. Igrao sam protiv njega u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Pobedili smo, ali bilo je jako teško zaustaviti ga, sjajan je igrač“.

Pričao je srpski štoper i o svojim počecima profi karijere. Jedna od prvih utakmica mu je bio večiti derbi sa Partizanom protiv Crvene zvezde.

„Bilo je to neverovatno vreme. Imao sam samo 17 godina kada sam ubačen u tim. Osvojio sam Kup s Partizanom, bili su to prelepi trenuci za mene tako mladog. To mi je jedan od najsvetlijih trenutaka karijere do sada. I dalje sam u kontaktu sa mnogo ljudi iz kluba, a i dalje pratim njihove utakmice koliko god mogu. Oduvek sam bio navijač Partizana“.

Naredni korak u karijeri, odlazak u Monako, nije bio toliko uspešan.

„Kada se osvrnem za sobom, bio je to važan korak u mojoj karijeri. Bio mi je to prvi prelazak u drugi klub, u inostranstvo, bio sam jako mlad i nisam ni pomišljao da bi moglo da se desi da mi ne ide najbolje. Sveukupno, igrao sam vrlo malo i zato sam išao na pozajmice. A, iako nisam igrao mnogo, ne gledam na taj period u klubu kao na nešto loše, jer mi je sve to pomoglo da rastem kao igrač. Tada sam video šta vam je potrebno da biste uspeli na najvišem nivou“.

Usledio je prelazak u Red Bul Salcburg, koji se ispostavio kao pun pogodak.

Srećan sam, osvojio sam u Salcburgu prvu titulu u karijeri. Bila je teška sezona, sa dosta prepreka. Ali, jako sam ponosan, jer fudbal igraš da bi osvajao titule. Još jedna velika stvar je da smo osvajanjem titule izborili mesto u grupnoj fazi Lige šampiona. Ne mogu da dočekam da osetim draž igranja u najjačem takmičenju“, poručio je Strahinja Pavlović.


tagovi

Strahinja PavlovićDušan TadićRed Bul Salcburgfudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara