De Brujne na Turf Muru (© Reuters)
De Brujne na Turf Muru (© Reuters)

Strašan udarac za Siti: Kraj godine za nezamenljivog De Brujnea

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.08.23. | 17:02

Da li se to sprema transfer Lukasa Pakete?

Pre početka sezone važio je za glavnog kandidata za naslov, posle uverljive pobede na Turf Muru opravdao status šampiona, da bi tokom utorka ambicije Mančester Sitija da osvojio još jednu krunu u Premijer ligi pretrpele ozbiljan udaraca. Razlog: teška povreda Kevina de Brujnea.

Ne i najteža u sportu, hvala Bogu, jer se ne radi ni u prelomu, ni o ligamentu, ali je takva da će kapitena Građana odvojiti od terena verovatno do kraja kalendarske godine. Niko još to nije spreman zvanično da kaže, ali kako većina engleskih medija barata informacijom da će Belgijanac propustiti naredna četiri meseca onda je izvesno da bismo, u najboljem slučaju, mogli opet da ga vidimo u akciji tek u drugoj polovini decembra. Ako i tad.

Izabrane vesti

De Brujne je prilikom gostovanja Barnliju u petak veče napustio teren, ali se tad nije znala težina povrede. Sve do danas, kad je uoči meča vrednog pehara Superkupa Evrope, sa Seviljom u Atini, Pep Gvardiola potvrdio da će njegov najzvučniji igrač morati na dugo bolovanje.

„Povreda De Brujnea je ozbiljna. Mesecima neće biti sa nama. Još moramo da procenimo hoće li biti podvrgnut operaciji, ali smo ga sigurno izgubilli na nekoliko meseci“, pojasnio je Katalonac.

Skaj sport je u nastavku vesti dodao da će Siti, najverovatnije, poslati iskusnog vezistu na operacioni sto. A onda to dalje znači velike probleme u igri, jer se više puta potvrdilo da osvajač Lige šampiona nije isti sa ili bez kapitena.

Težak je ovo udarac za nas, mada istovremeno nam daje zadatak da gledamo napred. Imamo alternative, igrače drugačijeg profila, samo što je ono što radi De Brujne na terenu nezamenjivo“, dodao je Gvardiola.

Sva je prilika da bi najnovija dešavanja mogla da utiču i na odluku uprave Mančester Sitija da ubrza posao oko dovođenja Lukasa Pakete. Ionako je obigravala oko Brazilca iz Vest Hema, koga Čekićari cene oko 80.000.000 evra.

 


tagovi

Kevin de BrujneMančester SitiPremijer ligaPep Gvardiola

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara