Hirano Kerk (AFP)
Hirano Kerk (AFP)

Štrumpfovi imaju svog Gargamela, Overmars i Van Bomel znaju šta rade

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.02.23. | 16:20

Antverpen je kriptonit za Genk

Čudesnu sezonu igra Genk, ubedljivi je lider belgijske Pro lige, imao je seriju od 18 mečeva u domaćim takmičenjima bez poraza, imao je 12 uzastopnih pobeda… I opet bi mogao da sezonu završi bez trofeja.

Ako se to na kraju desi, jedan od glavnih krivaca će biti Antverpen. On je njihov Gargamel! Pre mesec dana je izbacio Štrumpfove iz Kupa Belgije, a danas im je naneo i poraz u prvenstvu. Tek treći u 25 mečeva. Ekipa Marka van Bomela je jedini tim koji je ove sezone pobedio u Genku. I to dva puta! U Kupu su slavili 3:0, a danas sa minimalnih 1:0.

Izabrane vesti

Ovo kolo u Pro ligi je donelo dva velika derbija u kojima su se suočila četiri najbolja tima u ligi. Kandidati za titulu. Genk je mogao da izađe kao apsolutni pobednik jer su Briž i Union sinoć remizirali pa su Štrumpfovi imali šansu da povećaju prednost na čelu. Ali na kraju su završili kao najveći gubitnici i jedini iz pokera sa vrha ostali bez bodova… Prednost nad Unionom se smanjila na šest bodova što je u suštini jedna utakmica kada se bodovi prepolove uoči plej-of dela sezone.

Anverpen opet hvata dobru formu. Na početku sezone je igrao odlično a onda je upao u krizu. Sada je opet na dobrom putu. Od poraza protiv Uniona je imao jako težak raspored, ali nije poražen. Pobedio je u Ostendeu, potom i Standard kući, remizirao u Briselu protiv Anderlehta, a onda i protiv Briža da bi danas skinuo najveći skalp u belgijskom fudbalu ove sezone.

Direktor Mark Overmas i trener Mark van Bomel su letos odradili sjajan prelazni rok dovođenjem zemljaka Kalvina Stengsa, Jirgena Ekelkampa i Vinsenta Jansena, a u januaru su im priključili i Girana Kerka. Holanđanin koji je bio velika opklada Ralfa Rangnika u Lokomotivi je jedva dočekao da pobegne iz Rusije i stigao je na skupu pozajmicu u Antverpen. Danas je postigao prvenac u trećoj utakmici u dresu Velikog Starog kako glasi nadimak Antverpena.

Genk se pošteno ispromašivao u prvih skoro sat vremena igre, bilo je tu i izbacivanja lopte sa gol-linije Antverpena i u 58. minutu je stigla kazna. Loša intervencija domaćeg defanzivca Arteage je omogućila Kerku da upiše prvenac u dresu Anterpena.

Bacio je Genk sve karte u napad, uveo ofanzivce, nastavio da promašuje šanse i u nadoknadi vremena pogodio čak čak i prečku. Prodaja prvog strelca i udarne igle Pola Onuačua poslednjeg dana prelaznog roka u Sautempton bi mogla skupo da košta Štrumpfove. Istina, nije lako odbiti oko 20.000.000 evra ali najbolji igrač se ne prodaje usred sezone ako hoćeš titulu…

Šampionska trka u Belgiji obećava lud finiš. Genk je pokazao pukotine.

BELGIJA 1 – 25. KOLO

Petak

Leven – Serkl Briž 0:0

Epen – Mehelen 2:1 (0:1)

/Ndiri 86, Baije 90+1 – Ferstrete 10/

Klub Briž – Union Sen Žiloaz 1:1 (1:1)

/Vaneken 43 – Lapuzin 24/

Subota

Vesterlo – Gent 3:3 (2:2)

/De Kajper 16, Čadli 35, Van Enu 47 – Kajpers 14pen, Gift 30, 66/

Šarlroa – Seren 3:0 (1:0)

/Bajo 18, Bager 52, Ilaimaharitra 61pen/

Nedelja

Genk - Antverpen 0:1 (0:0)

/Kerk 58/

Anderleht - Sint Trojden 3:1 (0:0)

/Raman 66, Slimani 81, Drejer 83/

18.30: (1,65) Standard Lijež (3,80) Kortrajk (5,50)

19.15: (2,05) Zulte Varegem (3,45) Ostende (3,60)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Žirano Kerk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara