Suarez već obavestio Barsu da želi novi ugovor

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.04.19. | 09:07

Ostao bi na Nou Kampu i posle 2021. godine

Spasao je Barselonu na gostovanju Viljarealu za izjednačenje (4:4), postigao je gol za prednost Katalonaca protiv Atletiko Madrida i tako najavio veliku pobedu. Dolazimo do zaključka da je Suarez u odličnoj formi, pa je iskoristio taj momenat i tražio od kluba - novi ugovor. To potvrđuje i pisanje Mundo Deportiva uvek dobro obaveštenog kada je Barsa u pitanju.

Neki će reći da je Suarez konstantna pretnja po protivnički gol, da Barselona uvek može da zatrese mrežu kada je on na terenu, a protivteža tome biće podatak da Urugvajac nije dao gol u gostima u Ligi šampiona još od septembra 2015. godine. I to je sve istina. I jedno i drugo.

Izabrane vesti

Mundo piše da Suarez na osnovu svojih igara želi da produži ugovor koji mu ističe 2021. godine. I da i posle toga bude igrač Barselone.

Saurez zna da Barselona, zbog njegovih godina (32) gleda mlađeg napadača koji bi mogao da ga odmeni narednih godina, ali u isto vreme veruje da njegove sadašnje igre opravdavaju produžetak ugovora. Deluje snažno na terenu i sposobno da produži ugovor u Barsi, posebno jer bi i Mesi bio sa njim u timu. Iako je imao problema sa kolenom, te manjih problema sa skočnim zglobom, deluje spremno na terenu.

Dokaz toga je da Suarez igra sve, a i sam je rekao da će igrati bilo koju poziciju u napadu koju mu trener Ernesto Valverde odredi.

Klub je primio Suarezovu poruku pre neku sedmicu: "Šta je sa mojim ugovorom?".

Stvarno ne deluje nerazumno da razmatra produžetak saradnje. Benefiti od njega su vidljivi za Barsu. Ove godine je dao 23 gola i imao 10 asistencija. Otkako je došao u Barselonu, pre pet godina, dao je ukupno 175 golova (86 asistencija) na 240 utakmica. Videćemo kako će se sve završiti, ali njegova želja je jasna.

Podsetimo, upravo kada je pozicija "devetke", napadača u pitanju, Barsa u poslednje vreme gleda mnogo mladih igrača koji bi u određenom vremenskom periodu da ga odmene. Luka Jović je bio jedno od istaknutijih imena na toj listi. Međutim, u poslednje vreme deluje da je Jović bliži Real Madridu.

A deluje i da Suarez nije rekao svoju poslednju reč.

Foto: Reuters


tagovi

Luis Suarez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara