Subota u Seriji A: Vreme je za Argentince, Di Marija i Lautaro od prvog minuta

Vreme čitanja: 5min | sub. 07.01.23. | 13:13

Luka Jović se povredio i neće ga biti u timu Fjorentine

Prema najavama iz Kontinase i Apijano Đentilea, Maks Alegri i Simone Inzagi imaju nameru da bace u vatru  sveže prvake sveta: Anhela DI Mariju i Lautara Martineza. Za Alegrija je važno da Di Marija uđe u ritam jer Bjankoneri sledećeg petka igraju najvažniji meč u ovoj sezoni - protiv Napolija na “Maradoni”. S druge strane Inzagi želi da sa rotacijom drži u tonusu svu trojicu svojih napadača (Lukaku, Lautaro Martinez i Džeko). Fjorentina će nastupiti bez Luke Jovića protiv Sasuola pošto se srpski centarfor povredio. Nikola Milenković bi trebalo da se vrati u startnu postavu. 

MONCA - INTER (20.45) 

Izabrane vesti

Inter želi da da smisao trijumfu nad Napolijem u sredu veče sa novom pobedom nad Moncom. Simone Inzagi ima priliku da naniže još četiri pobede pre derbija sa Milanom jer njegov tim igra na Meaci sa Veronom i Empolijem i gostuje u Kremoni. 

Očekuje se da Inzagi napravi par rotacija u timu jer ne treba smetnuti s uma da Nerazure čeka finale Superkupa sa Milanom u Rijadu 18. januara i u Apijano Đentileu žele da im nova godina počne berićetno. U tom kontekstu Inzagi želi da podigne formu svim ključnim igračima, ali i da rasporedi dobro njihove snage s obzirom na to da ima veliki broj igrača koji su debelo zašli u četvrtu deceniju života, od Ačerbija, preko Mhitarjana do Džeka. Praktično, kičma tima. 

Najavljuje se povratak među startere Lautara Martineza umesto Džeka kao i De Fraja na poziciji Ačerbija, dok bi Dumfris trebalo da zauzme svoje mesto na desnom boku. Darmjan je odlično odradio svoj posao u zaustavljanju Kvarachelije pre tri dana, ali će večeras biti potrebnije karatkeristike Holanđanina za probijanje odbrane Monce. 

Tim iz Brijance je osvojio zlata vredan bod na gostovanju u Firenci. Posle očajnog starta, pogotovo na domaćem terenu ( tri uzastopna poraza) klub Silvija Berluskonija i Adrijana Galijanija je zabeležio četiri pobede i samo jedan poraz. U dobroj meri to je Monci i omogućilo da uplovi u mirne vode Serije A. Kuriozitet je da Inter u gostima ima identičan skor kao Monca kod kuće: četiri pobede i četiri poraza.

Trener Paladino ima nameru da prouži poverenje defanzivcu Mariju koji je pre dva i po meseca bio žrtva napada psihički poremećene osobe u jednom tržnom centru. Monca ne može da računa na bivšeg igrača Intera Stefana Sensija, zatim Rovelu i Donatija. Na drugoj strani Inzagiju nedostaje samo Marcelo Brozović. 

MONCA 3-4-2-1: Di Gregorio - Kaldirola, Mari, Ico - Birinideli, Pesina, Makin, Karlos Augusto - Kurija, Kaprari - Mota Karvaljo

INTER 3-5-2: Onana - Škrinjar, De Fraj, Bastoni - Dumfris, Barela, Čalhanoglu, Mhitarjan, Dimarko - Lukaku, Lautaro Martinez (Džeko) 

JUVENTUS - UDINEZE  (18.00) 

Na jednu dobru vest u Kontinasi uvek dođe i jedna loša. Tako je povratak na teren Anhela Di Marija propraćen odsustvom najboljeg defanzivca Stare dame Glejsona Bremera. Istini za volju Bremerova povreda nije ozbiljna i veruje se da će za dva-tri dana biti fit i speman za okršaj sa Napolijem u sledeći petak. 

Odsustvo Bremera nije za potcenjivanje tim pre što se Brazilcu mogu pripisati najveće zasluge što Bjankoneri nisu primili gol u poslednjih sedam mečeva u Seriji A. Takođe, Juve je nanizao i četiri uzastopne pobede na svom terenu pre pauze u prvenstvu i jasno je da žele da nastave tamo gde su stali. 

U odnosu na tim koji smo videli u Kremoni trebalo bi da bude nekoliko izmena u svim delovima tima, od odbrane preko veznog reda do napada. U odbrani bismo mogli da vidimo Ruganija sa Aleks Sandrom dok će na sredini terena odmoriti Sule i Fađoli i verovatno Milik, na njihovim mestima ćemo videti Rabioa, Di Mariju i Kena. 

Federiko Kjeza bi trebalo da počne i ovaj meč sa klupe. Plan je da bude u otpimalnoj kondiciji da se nađe među starterima za šest dana na “Maradoni”. 

Udineze je posle šest uzastopnih trijumfa u prvenstvu ušao u seriju od osam mečeva bez pobede, šest remija i dva poraza. Interesantno je i da je Udineze na gostovanjima izgubio samo od dva prvoplasirana tima na tabeli, od Napolijai Milana, uknjiživši još tri pobede i tri remija. 

 Juventus neće moći da računa na sedmoricu igrača (Vlahović, Pogba, Bremer, Bonuči, Kvadrado, De Šiljo i Kajo Žorže), ali i Udineze će biti veoma oslabljeno izostankom najboljeg i najmaštovitijeg igrača Deulofeua. 

Trener Udienezea Sotil ima par nedoumica oko sastava. U odbrani Bijol i Ebos konkurišu za jedno mesto dok su na sredini terena u baražu Samardžić i Lovrić kao i Makengo i Arslan. 

JUVENTUS 3-5-1-1: Ščesni - Danilo, Rugani, Aleks Sandro - Mekeni, Rabio, Lokateli, Mireti, Kostić - DI Marija (Milik), Ken 

UDINEZE 3-5-2: Silvestri - Bekao, Bijol, Perez - Pereira, Lovrić (Samardžić), Valas, Arslan (Makengo), Udodži - Sakses, Beto 

FJORENTINA - SASUOLO (15.00) 

Fjorentina i Sasuolo žele što pre da zaborave razočaravajući početak godine. Ljubičasti nisu uspeli na svom terenu da pobede Moncu a tim iz Emilije je poražen na Mapei stadionu od Sampdorije. 

U timu Vinčenca Italijane neće biti Luke Jovića koji se povredio dok bi Nikola Milenković trebalo da zauzme svoje mesto u odbrani. Toskanski klub nije primio gol na samo četiri meča u dosadašnjem delu sezone i od srpkog defanzivca se očekuje da doprinese značajnom poboljšanju tog parametra do kraj šampionata. 

U startnih 11 se vraća i Amrabat jedna od zvezda Mundijala u Kataru i tekućeg zimskog prelaznog roka. Sasuolo i dalje ne može da računa na Maksima Lopeza i Muldura dok bi Dionizi trebalo u napadu da potvrdi trio Berardi-Pinamonti- Loriente

Fjorentina je na Frankiju ostvarila samo jednu pobedu na poslednja četiri pojaviljivanja dok je Sasuolo na gostovanjima u negativnoj seriji od četiri poraza. Štaviše,  Neroverdi su se samo jednom vratili kući pevajući u ovoj sezoni i to posle duela sa Torinom. 

Šef stručnog štaba Ljubičastih Vinčenco Italijano je rešen da nastavi sa postavkom 4-2-3-1 i pored remija sa Moncom. Jedno od velikih pojačanja u drugom delu sezone za Fjorentinu bi mogao da bude Kastrovili. Italijan se oporavio od povrede, protiv Monce je dobio priliku da odigra samo par zavšrnih minuta dok bi danas porcija vremena mogla da bude znatno veća. 

 Džoker Italijana bi mogao da bude Niko Gonzales koji se oporavio od povrede ranije nego što se očekivalo i ovog popodneva će biti na klupi. 

FJORENTINA 4-2-3-1: Teračano - Dodo, Milenković (Igor) Kvarta, Biragi - Amrabat, Dankan (Bjanko) - Ikone, Bonaventura, Kuame - Kabral

SASUOLO 4-3-3: Konsilji - Toljan, Erlić, Ferari, Rožerio (Kirjakopulos) - Fratezi, Enrike (Obijang), Traore - Berardi, Pinamonti, Loriente 

Piše: Željko Pantelić 

SERIJA A – 17. KOLO

Subota

15.00: (1,75) Fjorentina (3,70) Sasuolo (5,40)

18.00: (1,75) Juventus (3,50) Udineze (5,10)

20.45: (6,25) Monca (4,10) Inter (1,60)

Nedelja

12.30: (3,60) Salernitana (3,25) Torino (2,25)

15.00: (1,60) Lacio (4,10) Empoli (6,25)

15.00: (2,70) Specija (3,05) Leče (3,00)

18.00: (8,50) Sampdorija (4,50) Napoli (1,45)

20.45: (1,95) Milan (3,50) Roma (4,40)

Ponedeljak

18.30: (2,20) Verona (3,35) Kremoneze (3,35)

20.45: (3,60) Bolonja (3,40) Atalanta (2,20)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Luka JovićLautaro MartinezAnhel Di Marija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara