(©MN Press)
(©MN Press)

Sumnja u nameštanje: FSS istražuje dve utakmice na inicijativu UEFA

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.04.21. | 12:04

Reč je o martovskim duelima u domaćem fudbalu

Evropska kuća fudbala dostavila je Fudbalskom savezu Srbije podatke o mogućem nameštanju dve utakmice odigrane u martu, saznaje Sport klub.

Sumnju nadležnih u UEFA iznele su poveće uplate na ove mečeve u kladionicama u Evropi i Aziji, a na Terazije je poslata obimna dokumentacija u kojoj su čak i navedena imena fudbalera kojima nije prvi put da se dovode u vezu sa ovakvim dešavanjima, piše pomenuti portal.

Izabrane vesti

Jedan od ovih duela definisan je kao alarmantan zbog velikog broja uplata na Dalekom istoku, a po saznanjima Sport kluba, akteri su se potrudili da u klađenju "uživo" zainteresovanim stranama direktno obezbede isplatu značajnih novčanih sredstava. Navodno i tako što su namestili konačan rezultat utakmice.

"Postupak analize sumnjivih utakmica dugo je trajao. Ne odnosi se samo na parametre klađenja, već i učešće pojedinih fudbalera u igri, posebno golova obeleženih kao – simptomatično jednostavnih. Dostavljeni su i snimci sa spornih mečeva i još nekoliko potencijalno nerazumljivih i kontraproduktivnih poteza, direktno projektovanih u oslikavanju konačnih ishoda", piše u vesti Sport kluba, uz dodatak da su predmeti u rukama Svetislava Bate Đurovića, koji je početkom godine imenovan za oficira za integritet FSS. On će u saradnji sa članovima Disciplinske komisije nacionalnog Saveza zatražiti izjašnjavanje klubova i fudbalera pod sumnjom.

Potvrdu da je istraga u toku Mozzart Sport je dobio od portparola FSS, Milana Vukovića.

"Tačno je da smo dobili određene podatke od UEFA u vezi sa mogućim neregularnostima koji ukazuju na to da je došlo do narušavanja integriteta u pojedinim utakmicama. Proces pred nadležnim organima FSS je u toku, trenutno ne možemo da otkrvamo više detalja. Javnost će ubrzo biti o svemu obaveštena", izjavio je Vuković.

Po Disciplinskom pravilniku FSS, ukoliko se dokažu sumnje u povezanost klubova i fudbalera sa kladionicama, predviđene su visoke novčane kazne, kao i oduzimanje bodova.


tagovi

UEFAFSSSuperliga Srbijenameštanje mečeva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara