Foto: ©Starsport
Foto: ©Starsport

Šurbatović: Ovo je najuspešniji period u istoriji srpskog fudbala

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.11.22. | 15:23

Od rezultata reprezentacije do Esporta i pohvala FIFA i UEFA

Izbora nije bilo, ali jeste podvlačenja crte između sve sednice Skupštine.

Izveštaj pred delegatima je izneo generalni sekretar FSS-a Jovan Šurbatović, koji je prethodni period nazvao najuspešnijim u istoriji srpskog fudbala.

Izabrane vesti

"Ovo je godina kada srpski fudbal doživljava renesansu, koja se poklapa sa dolaskom Dragana Stojkovića za selektora. Njegov pobednički mentalitet uspeo je da prenese na igrače, na celu organizaciju. Sve naše reprezentacije ređaju uspehe. Za nama je najuspešniji period u istoriji srpskog fudbala, ne samo na terenu nego i van njega", istakao je Šurbatović.

Podsetio je potom na rezultate na terenu.

"Najveći uspeh, plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru, ostvaren je spektakularnom pobedom u Lisabonu. Osvojili smo 20 od 24 boda. Igramo lep fudbal I imamo razloga da se nadamo dobrom rezultatu na SP. Nastavili smo pobednički niz u Ligi nacija, plasirali smo se među najbolje evropske selekcije u diviziji A. Naši kadeti su osvojili treće mesto na Evropskom prvenstvu, omladinci su se plasirali na EP. Mnogo ulažemo u ženski fudbal, naša najbolja selekcija je pobedila Nemačku i bila na korak od baraza. A, selekcija do 17 godina je ispustila plasman na Svetsko prvenstvo za jedan gol. Futsaleri su redovni učesnici najvećih takmičenja, a u E sportu mi smo prvaci Evrope. Klupski fudbal ostvaruje na evropskoj sceni odlične rezultate, od sledeće jeseni gledaćemo pet klubova u međunarodnim kupovima".

Poseban deo koji je Šurbatović istakao je borba za regularnost u domaćem fudbalu.

"Mislim da ste svi svedoci čistog, regularnog fudbala u Mozzart Bet Superligi i Mozart Bet Prvoj ligi Srbije. To smo uspeli jer smo reformisali sudijsku organizaciju, sudijsku komisiju I izmenili liste. Dali smo šansu nekompromitovanim arbitrima. Istovremeno, implementirali smo VAR tehnologiju, ona je mnogo doprinela da mogu da iznesem ove konstatacije. Nema više prijava UEFA za neregularosti, ranije smo imali 95 prijava, a od toga je 51 išla za samo pet klubova! Dobili smo pohvale za urađeno I sa najvišeg mesta", istakao je Jovan Šurbatović, generalni sekretar FSS.



tagovi

Jovan Šurbatović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara