Kristijan Ronaldo (©Reuters)
Kristijan Ronaldo (©Reuters)

Sve Ronaldove frustracije: Traku bacao i zbog Nanija, “nestale“ i makazice protiv Azerbejdžana (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 29.03.21. | 10:42

Nema čovek sreće...

Pobesneo je Kristijano Ronaldo na holandskog arbitra Danija Makelija, uveren da je lopta prešla gol-liniju. Džaba sve, Stefan Mitrović je bio brži od sudijskog oka i loptu izbio u polje da bi odmah potom još jednom spasao mrežu Srbije i izrastao u jednog od junaka remija sa Portugalijom od 2:2.

Pamtiće se po ulasku Nemanje Radonjića koji je promenio sve, po rekordnom golu Aleksandra Mitrovića, onoj savršenoj kontri za 2:2, pa i toj Stefanovoj intervenciji, te kasnijoj teatralnosti Ronalda dok je izlazio sa terena bacajući kapitensku traku na zemlju.

Izabrane vesti

Portugalci su pričali o nepravdi, Srbi se smejali kao retko kad. Previše smo puta bili na onom drugom kraju štapa. Po društvenim mrežama pojavile su se brojne fotomontaže, Mitrovićevo uklizavanje pomerano je metar ili dva nazad, linija je nestajala i krivila se, dok je Ronaldo vodio kolo (jedna od omiljenih nam).

Međutim, tek dva dana kasnije shvatili smo da mu ovo nije prvi put da se nervira zbog sličnih stvari. Štaviše, ako ćemo realno – a nećemo – ima čovek zbog čega da se buni. Jer nije mu stadion “Rajko Mitić“ jedini na kome mu nije priznat već viđen gol. I dok je gledao Makelija kako poručuje da se igra nastavi sigurno mu je kroz glavu proletela i utakmica sa Azerbejdžanom iz 2006. godine. Još mlad, još gladan golova – gladan je i sad sa 36 godina – a ovaj je bio spektakularan. I bio je. Samo što nije priznat, pa su te makazice brzo zaboravljene.

Nije čak to bio jedini velemajstorski pogodak koji je Ronaldu ukraden u dresu sa državnim grbom. Četiri godine kasnije, jeste u pitanju prijateljska utakmica, ali Portugalci su bili ushićeni jer su deklasirali tada aktuelnog svetskog i evropskog prvaka sa 4:0. Dovoljan razlog za zadovoljstvo, mada je Ronaldo i tada bacao kapitensku traku na teren. Istina, ponajviše zbog neopreznog Nanija. Genijalnim lobom je Ronaldo matirao Ikera Kasiljasa samo da bi Nani onda glavom umuvao loptu koja je već išla u mrežu, pa su arbitri bili prinuđeni da sviraju ofsajd.

I onda – Stefan Mitrović. Nama omiljeni Ronaldov gol koji to nije bio. Jer gol je kad sudija kaže da je gol, a Makeli je ćutao, dok je Ronaldo dramio. Nije možda sportski, nije ni lepo radovati se tuđoj nesreći. Ali ovog puta moramo. Ionako je osvojio skoro sve što se moglo, može i bez ovog Mundijala...



tagovi

Kristijano Ronaldoreprezentacija Portugala

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara