Sve Stankovićeve kombinacije: Ben kao desetka, čeka se Gavrić, nadaju se Spiridonović i Njegoš

Vreme čitanja: 3min | pet. 16.10.20. | 09:40

Veliki problemi za trenera Dejana Stankovića

Od slatkih muka, izazvanih viškom kvaliteta u ofanzivnom delu veznog reda, do nespokoja zbog činjenice da će crveno-beli u 163. večitom derbiju biti lišeni pomoći Mirka Ivanića i Gelora Kange, te da je mladi i sigurni bonus starter Željko Gavrić povređen. To je bila kriva raspoloženjas šefa stručnog štaba Crvene zvezde Dejana Stankovića u poslednjih 48 sati. Izvesno je da će mladi stručnjak, na stadionu u Humskoj, izvesti postavu koja nikada ranije nije igrala zajedno.

Crvena zvezda je prethodnih deset kola postigla 34 gola, najviše zahvaljući potentnosti srednjeg reda i riskatne igre sa jednim klasičnim zadnjim veznim. Barjaktar takvih izdanja bio je najproduktivniji igrač srpskog šampiona Mirko Ivanić, dok je Gelor Kanga bio planiran kao igrač sa velikom ulogom. Već dokazan u mečevima sličnog naboja... Moraće Dejan Stanković da pretumba vezni red i izabere rešenje koje može da mu donese povoljan rezultat.

Izabrane vesti

Pod pretpostavkom da je Seku Sanogo siuran na poziciji „šestice“, jedno mesto bonus igrača rezervisano je za Veljka Nikolića. Mladi reprezentativac Srbije bio bi strater čak i COVID-19 nije pokosio Gelora Kangu i Mirka Ivanića. Samo je pitanje gde će Dejan Stanković tačno da postavi Veljka Nikolića, koji se u ovom Zvezdinom sistemu profilisao kao plejmejkker iz dubine. Ako tako bude i ovog puta, ostaće upražnjeno mesto „desetke“. Najbliži toj poziciji je El Fardu Ben. Reprezentativac Komorskih Ostrva je najbolje partije u Ljutice Bogdana upravo pružao na mestu iza napadača. Svima u sećanju je njegova soloparitura iz Trnave kada je postigao izjednačujući pogodak, a potom i efektno asistirao Nemanji Radonjiću za pobedonosni pogodak. Problem je što El Fardu Ben dugo nije igrao na toj poziciji.

Postoji i druga kombinacija. Crvena zvezda ne mora da žuri, ima velikih osam bodova prednosti, i prvi put u sezoni moći će da „peca“ greške rivala. To ostavlja mogućnost Dejanu Stankoviću da rastereti Seku Sanogoa i pridoda mu Njegoša Petrovića. Nekadašnji član Rada imao je uzlet početkom proleća, bio jedan od najjačih Stankovićevih aduta, ali posle pauze izazvane pandemijom ne uspeva da uhvati ritam. Navijači i stručna javnost i dalje čekaju da vide talenat koji ga je u tinejdžerskim danima učinio traženom robom. Sudbinu Njegoša Petrovića odrediće i zdravstveno stanje Željka Gavrića.

Zvezdin đak je sinoć trenirao smanjenim intenzitetom, na Marakani čine sve kako bi ga osposobili za 163. večiti derbi, mada prognoze nisu optimistične. Ukoliko Gavrić bude u stanju da igra, Stanković ne bi morao da poseže za Petrovićem ili Erakovićem i tumba izgled odbrane.

Sigurno je da će na Marakani do poslednjeg trenutka čekati Željka Gavrića, planiranog da igra u trouglu sa Kataijem i Benom (možda i Nikolićem)... Ukoliko, ipak, mladi reprezentativac Srbije ne bude bio u stanju da počne meč, za mesto drugog krila apliciraju Aleksa Vukanović i Srđan Spiridonović.

Stanković je Vukanovića više koristio u špicu, dok je Srđan Spiridonović imao dobar početak na Marakani. Ali je kasnije izgubio status. 


tagovi

Dejan StankovićEl Fardu BenŽeljko Gavrić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara