©Reuters
©Reuters

Šveđani izabrali igrače za utakmicu sa Srbijom: Bez Ibrahimovića na spisku za Zlatanov oproštaj

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.05.24. | 14:41

Prijateljski meč koji će ozvaničiti kraj jedne od najvećih karijera 21. veka

Selektor reprezentacije Švedske Jon Dal Tomason objavio je listu imena na koja će računati u prijateljskim duelima protiv Danske 5. juna i Srbije tri dana kasnije, a u okviru susreta sa orlovima (doduše po završetku utakmice) zvanično će okačiti kopačke o klin najbolji fudbaler u istoriji ove skandinavske zemlje, Zlatan Ibrahimović.

Najbolji strelac Švedske ikada, sa 62 postignuta pogotka, imaće priliku da se pozdravi sa domaćom publikom u Stokholmu, na stadionu koji prima 50.000 navijača. Mnogo radosti, plasmana na svetska i evropska prvenstva u poslednjih 20 godina doneo je Ibrahimović Šveđanima, pa će nacija imati priliku da mu se na neki način oduži i isprati ga u igračku penziju u stilu kakav i priliči legendama ovog sporta.

Izabrane vesti

Trener nacionalnog tima se oglasio ovim povodom i naglasio da će ovo biti poseban meč u istoriji švedskog sporta:

„Radujemo se 'Zlatanovom meču'. Moramo da se potrudimo da sve prođe kako treba i da ispratimo Ibrahimovića na pravi način“, rekao je Tomason.

Zanimljivo, Zlatan se nije našao na spisku raspoloživih snaga za duele koji slede što je i logično jer fudbal aktivno ne igra od kraja prošle sezone, a zamisao je da simbolični oproštaj bude priređen posle poslednjeg sudijskog zvižduka.

Što se samog sastava tiče, koji je na ovom događaju ipak u drugom planu, skandinavsku reprezentaciju predvodiće premijerligaški tandem Aleksander Isak i Dejan Kuluševski, a u napadu će im praviti društvo Viktor Đekereš, koji će biti jedan od najtraženijih igrača na letnjoj fudbalskoj pijaci. Što se sredine tiče, tu je, između ostalih, doskorašnji prvotimac Lajpciga Emil Forsberg, a poslednjom linijom komandovaće štoper Mančester Junajteda, Viktor Lindelof.

Za razliku od naše reprezentacije, Šveđani se nisu plasirali na Evropsko prvenstvo te će im prijateljske utakmice poslužiti kao priprema za nastup u Ligi nacija ovog septembra.

Golmani: Robin Olsen, Kristofer Nordfelt, Viktor Johanson

Odbrana: Samjuel Dal, Ludvig Avgustinson, Hjalmar Ekdal, Isak Hin, Emil Holm, Emil Kraft, Viktor Lindelof, Erik Smirt, Karl Starfelt, Linus Egnel

Sredina i napad: Jens Kajuste, Entoni Elanga, Niklas Elijason, Emil Forsberg, Samjuel Gustafson, Viktor Đekereš, Aleksander Isak, Dejan Kuluševski, Hugo Larson, Sebastijan Nanasi, Gustaf Nilson, Simon Olson, Anton Saletros.


tagovi

Švedskafudbalska reprezentacija ŠvedskeZlatan Ibrahimović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara