©Reuters
©Reuters

Svrake se igrale sa dragocenim plenom! Edi Hau i Njukasl su noćna mora za Ten Hagove Đavole (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.12.23. | 23:00

Gosti konkurentni samo u završnici meča, ostatak utakmice prošao u apsolutnoj dominaciji domaćina - 1:0

Ako se nešto mora nazvati demonstracijom moći, onda je to ovo što Mančester Junajtedu radi Njukasl u 2023. godini. Edi Hau i njegove Svrake, postale su noćna mora za sastav Erika ten Haga, kojeg su savladale četvrti put u poslednjih 10 meseci, ponovo bez primljenog gola. Večerašnji rezultat je bio najmanje ubedljiv, ali je dominacija crno-belih bila izraženija nego u prethodna tri navrata - 1:0 (0:0).

Njukasl je imao apsolutnu kontrolu dešavanja na terenu, bio je nadmoćniji u svim segmentima igre, imao je apsolutnu kontrolu dešavanja na terenu, a za sve to je krunisan odlučujućim golom Entonija Gordona u 56. minutu utakmice. Gosti su bili konkurentni samo u završnici meča, kada su uspeli da pritisnu protivnika i učine samu završnicu uzbudljivom. Sve ostalo je proteklo u znaku ekipe Edija Haua.

Izabrane vesti

Presekli su loptu domaći na sredini terena, potom razvili kontranapad, a onda u četiri poteza matirali nemoćnu odbranu Crvenih đavola. Tripije je upisao svoju osmu asistenciju u sezonui, a sedmu u Premijer ligi. Sa druge strane, Gordon je postigao šesti gol, u ovoj sezoni, odnosno četvrti poislednja dva meseca. Ima i pet asistencija na svom kontu.

Crveni đavoli su uspeli da priprete samo u 12. i 82. minutu. Kod prve situacije je Nik Poup odbranio udarac Garnača, dok je kod drugog udarac Serhija Regilona herojskim startom izblokirao Fabijan Šer. Prosto ne bi bilo pravedno da je tada došlo do promene rezultat, u situaciji u kojoj je sastav Erika ten Haga izvodio svoj prvi korner na meču, ali je veliko pitanje da li bi Poup uspeo da zaustavi taj udarac, da je kojim slučajem Šer promašio loptu.

Njukasl je mogao do gola i mnogo ranije, ali sreća nije bila uz Kiran Tripijea, koji je umesto mreže gola ispred kojeg je stajao Andre Onana, uzdrmao prečku. Ipak, za taj nesrećni trenutak vratilo se gostima u 89. minutu, kada je poništen pogodak Antonija zbog toga što je lopta na putu ka golu zakačila Harija Megvajera, koji je bio u ofsajdu.

Gosti su u samoj završnici meča donekle uspeli da promene utisak o čitavoj utakmici, pošto su u nadoknadi obzbiljno pritisnuli domaćina pred njegov šesnaesterac. Ipak, ništa konkretno se nije dogodilo, pred golom Njukasla, koji je u finišu meča branio Martin Dubravka, zamenivši povređenog Poupa u 86. minutu.

Na kraju, Njukasl je osvojio bodove koji su ga probili na peto mesto Premijer lige, sa dva boda zaostatka u odnosu na Liverpul i Aston Vilu, dok je Junajted ostao na sedmom mestu i prekinuo niz od tri uzastopna slavlja.


PREMIJER LIGA – 14. KOLO

Subota

Arsenal - Vulverhempton 2:1

/Saka 6, Edegor 13 - Kunja 86/

Brentford - Luton 3:1

/Mope 49, Mi 56, Baptist 82 - Braun 76/

Barnli - Šefild Junajted 5:0

/Rodrigez 1, Brun Larsen 29, Amduni 73, Koleošo 75, Braunhil 81/

Notingem Forest - Everton 0:1 (0:0)

/Meknil 67/

Njukasl - Mančester Junajted 1:0 (0:0)

/Gordon 56/

Nedelja

15.00: (3,50) Bornmut (3,50) Aston Vila (2,05)

15.00: (1,75) Čelsi (3,90) Brajton (5,00)

15.00: (1,27) Liverpul (6,75) Fulam (11,0)

15.00: (2,10) Vest Hem (3,40) Kristal Palas (3,60)

17.30: (1,30) Mančester Siti (6,50) Totenhem (9,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Erik ten HagEdi HauEntoni GordonKiran Tripije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara